Hajszálon múlott a Sepsi-SIC továbbjutása

Sánta Imre 2020. január 10., 10:48

Kilenc pontos hátrányából csak nyolcat tudott ledolgozni a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásának visszavágóján. A háromszékiek hiába győztek az Artego Bydgoszcz vendégeiként, a lengyelek jutottak tovább.

• Forrás: Facebook/Sepsi-SIC

A zöld-fehérek már legelső támadásukból megszerezték a vezetést Mandache révén, majd Gödri-Părău hármasával és Givens találatával tovább növelték előnyüket (4–9). Ezt követően is Givens játszott eredményesen, azonban néhány perc elteltével a lengyelek Kiesel révén egyenlítettek, az első negyed viszont így is vendégelőnnyel zárult (18–19).

{A}

A folytatásban egy ideig a két csapat felváltva szerezte pontjait, majd a szentgyörgyi lányok elkapták a fonalat, Vucetic távolról talált a gyűrűbe, Givens is pontosan célzott, majd Pasic triplájával már megvolt a kilencpontos előny (23–32).

Időkérés után a hazaiak néhány percre magukra találtak, sikerült is faragniuk a hátrányból, azonban ekkor színre lépett Mandache, aki három alkalommal is a hárompontos félkörön kívülről célzott pontosan, társult hozzá Vucetic is,

így az első húsz perc végén a háromszékiek tizenhét ponttal vezettek (31–48), és felcsillant a továbbjutás reménye.

• Forrás: Facebook/Sepsi-SIC

Szünet után a zöld-fehérek már nem tudták folytatni a második negyedben nyújtott teljesítményüket, támadásban rengeteg labdát elszórtak, a hazaiak pedig éltek a felkínált lehetőséggel, és elkezdték a felzárkózást. Lassan olvadni kezdett a korábban remek játékkal kidolgozott előny, és Zoran Mikes hiába kért időt, a harmadik játékrész végén tanítványai már csak hat ponttal vezettek (55–61).

Az utolsó tíz perc sem indult jobban, a hazaiaknál O’Neill ellenállhatatlanul játszott, Kiesel is hozzátette a magáét, aminek köszönhetően a lengyel csapat fel is tudott zárkózni két pontra (68–70).

Ekkor Zoran Mikes ismét időt kért, és úgy tűnt, sikerült rendet tennie a fejekben, mert a lányok összekapták magukat, és egy 7–0-s sorozattal ismét „összedobálták” a szükséges kilencpontos előnyt (68–77).

• Forrás: Facebook/Sepsi-SIC

Miskiniene találatára Givens két értékesített büntetővel válaszolt, a véghajrá azonban a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint alakult. Natalie Butler kihagyott két büntetőt, majd egy ziccert is, az utolsó támadást pedig a lengyelek vezethették. Nyolc másodperccel a mérkőzés vége előtt Kiesel végezhetett el két büntetődobást, amelyből egyet sikerült értékesítenie (71–79).

A zöld-fehéreknek már nem maradt idejük még egy támadásra, így 141–140-es összesítéssel az Artego jutott tovább.

A Sepsi-SIC tehát nagyon közel járt ahhoz, hogy ledolgozva kilenc pontos hátrányát és lengyel földön harcolja ki a továbbjutást, de a szentgyörgyi lányoknak a kudarc ellenére sem kell szégyenkezniük, mert bebizonyították, egységes csapatként harcolva Európa legjobbjaival is fel tudják venni a küzdelmet.

Női kosárlabda, Európa Kupa rájátszása:
Artego Bydgoszcz–Sepsi-SIC 71–79 (18–19, 13–29, 24–13, 16–18).
Artego: Miskiniene 24 (1x3), O’Neill 21 (1x3), Kiesel 15 (1x3), Pobazy 8, Miedzik 3 (1x3). Cserék: Michalek, Evans, Sobiech R., Sobiech K, Swiatkowska. Edző: Tomasz Herkt.
Sepsi-SIC: Mandache 26 (5x3), Givens 22, Gödri-Părău 8 (2x3), Pasic 4 (1x3), Orbán. Cserék: Vucetic 10 (2x3), Butler 8, Topuzovic 1, Kovács, Mîrne-Nagy, Cătinean, Demeter. Edző: Zoran Mikes.
Játékvezetők: Mila Cavara (bosnyák), Ivana Ivanović (szerb), Davor Gudelj (svéd).