Tisztújítás lesz a csíkszéki RMDSZ-nél

Barabás Hajnal 2020. január 09., 17:10

Tisztújítást tartanak az év első negyedében a RMDSZ Csíki Területi Szervezetének helyi szervezeteiben. Jelentkezni tagnak vagy helyi szervezeti vezetőnek legkésőbb január 24-ig lehet a csíki községek RMDSZ-es polgármestereinél vagy a helyi RMDSZ elnököknél.

Helyi RMDSZ-elnöknek vagy szervezeti tagnak jelentkezni január 24-e, péntek 15 óráig lehet Fotó: Veres Nándor

„Nehéz év lesz az idei, hiszen ebben az évben tartják a parlamenti választásokat, ezért is fontos megszervezni a tisztújítást a helyi szervezeteinknél” – mondta Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján Csíkszeredában. Jelentkezőket várnak a Helyi Küldöttek Tanácsába (HKT) és a Városi Küldöttek Tanácsába (VKT), valamint a helyi RMDSZ szervezetekhez.

{A}

„Számítunk a fiatalok, a hölgyek jelentkezésére, különböző társadalmi csoportok képviselőire, azokra, akik helyi szinten a közösségért képesek döntéseket meghozni. Ugyanakkor nem kizáró jellegű, ha valaki a másik két magyar versenypárt berkeiben tevékenykedik, ők is bátran nevezhetnek” – magyarázta Borboly. Helyi RMDSZ-elnöknek vagy szervezeti tagnak jelentkezni január 24-e, péntek 15 óráig lehet a csíki községek RMDSZ-es polgármestereinél, vagy adott esetben a helyi RMDSZ elnököknél. Részletekről érdeklődni szintén a helyi szervezeteknél, vagy az RMDSZ Csíki Területi Szervezeténél lehet. Az alakuló ülések és helyi tisztújítások április 24-ig zárulnak le.