Hargita megyei postai kézbesítőket díjaztunk

Székelyhon 2020. január 09., 13:50

Kisebb ünnepséget tartott a Hargita Megyei Postahivatal vezetősége az intézmény csíkszeredai központi székhelyén csütörtökön. Az eseményre a Székelyhon napilapot is meghívták, így lehetőségünk adódott olyan postásokkal találkozni, akik az elmúlt időszakban a legtöbb előfizetést kötötték lapunkra.

Kozán István, Balogh Kinga és Bodó István. Postások munkáját ismerték el és köszönték meg Fotó: Gábos Albin

Érződött az intézmény gyűléstermi hangulatán, hogy nemcsak a postai alkalmazottak számára, hanem a megyei hivatal vezetőjének is ünnepi a találkozó, hiszen rég nem fordult elő, hogy a postai szolgáltatást igénylő egyik ügyfél úgy döntsön, megköszöni a kézbesítők munkát.

Fotó: Gábos Albin

Előtérben a postások

Bodó Istvánnak, a Hargita Megyei Postahivatal vezetőjének értelmezése szerint a világ első – a történelemkönyvek lapjain is fennmaradt – postása az a maratoni hírvivő (i.e 490-ben a győzelem hírét Athénba vivő katona) volt, akinek halhatatlan emléke előtt többek között úgy adóznak a görögök, hogy képmását rányomtatták a két eurós pénzérme hátoldalára.

Fotó: Gábos Albin

Az igazgató öt kollégája nevét is megemlítette, olyan személyekét, akik az elmúlt esztendőben a legtöbb előfizetést kötötték a Székelyhon napilapra.

{A}

Az eseményen lapcsaládunk részéről Balogh Kinga terjesztési igazgató és Kozán István főszerkesztő volt jelen. Kollégáink röviden felvázolták az elmúlt esztendő fejleményeit (a térségi lapok összevonásából létrejött Székelyhon napilap szerkesztési, nyomdai és terjesztési folyamatát), majd olyan kérdésekre is kitértek, amely a postai kézbesítés terén felmerültek. Mint elhangzott,

örök érvényű megállapítás, hogy az újságíró, a nyomdász és a lapkézbesítő munkájának csak abban az esetben van értelme, ha mindhárom fél maradéktalanul elvégzi a feladatát.

„Ha bármely szereplő hátradől, az kihat a többiek munkájára, ezért szükségünk van egymásra” – hangzott el. Az esemény végén öt postai kézbesítőnek egy-egy ajándékcsomagot adtunk át.

A Hargita Megyei Postahivatal központi épületében. Elismertük munkájukat Fotó: Gábos Albin

A díjazott postai alkalmazottak

Sipos Róbert Sebestyén, Tusnádfürdő
Butunoi Irén, Oklánd
Péter Imre, Bánkfalva
Veress István, Csíkszereda
Bartalis Emil, Gyergyószentmiklós