Üzent a szurkolóknak a Sepsi OSK elnöke

Székelyhon 2020. január 08., 14:34

Hat-hét játékostól is megválunk a téli szünetben – közölte a közösségi oldalon megjelent bejegyzésében Diószegi László. A Sepsi OSK elnöke a szurkolókhoz szólt, és közölte, hogy kizárólag olyan labdarúgók maradnak a keretben, akik a csapat érdekeit helyezik előtérbe.

Diószegi László fontosnak tartja a kommunikációt a klub és a szurkolók között Fotó: Beliczay László

„Megígértem, hogy mindig őszinte leszek hozzátok és úgy érzem, most illene egyet, s mást tisztázni. Egy játékos lehet bármilyen jó képességű, ha nem csapatember és nincs szíve a klubért, a színekért.

Ezenkívül az edzéseken való hozzáállása is fontos, mert ez határozza meg a mérkőzésen a játékát. Ezek hiányoznak egyes játékosokból, és ezért döntöttünk úgy, hogy már ezen a télen megválunk hat-hét futballistától.

Remélem, a napokban sikerül megegyezni velük, és akkor egy olyan játékoskeret marad, amelyben a labdarúgókat a pénzen kívül még egyéb is érdekel” – fogalmazott a szurkolókhoz intézett bejegyzése elején Diószegi László.

{A}

A klubvezető rámutatott, hogy a távozó játékosokat egytől egyig a csapat korábbi edzője is elküldte volna, tehát ha két edző egyformán gondolkodik, az mindenképpen jelent valamit. Diószegi László elmondta, tudja, hogy a sok „fociszakértő” úgyis talál majd kivetnivalót arra, hogy miért nem jó ez vagy az a döntésük, de hát lassan kezdik megszokni ezt.

Higgyétek el, hogy egy csapat nem akkor eredményes, ha sztárokkal rendelkezik, hanem olyan játékosokkal, akiknek egy a céljuk és egy családba tartoznak.

Persze focizniuk is tudni kell, de sokszor az odaadás többet jelent a tudásnál, lásd a tavalyi őszi, meg a tavaszi szereplésünket. Végül azt kívánom, hogy még sokáig kelljen mérgelődjek a hozzászólásokon, mert ez azt jelenti, hogy van csapatunk és létezünk. Egy utolsó mondattal szeretném befejezni, amely így szól:

Azért születtünk a világra, hogy valahol otthon legyünk benne, és ezt most úgy toldom meg, hogy legyen egy jó focicsapatunk is benne

– zárta Diószegi László.

A Sepsi OSK egyelőre két játékos távozását jelentette be hivatalosan, Dylan Flores és Hilal Ben Moussa már nem tartozik a csapat keretéhez. Az együttes téli felkészülése a hét elején kezdődött el Sepsiszentgyörgyön, majd január 10–24. között a törökországi Belekben edzőtáborozik a háromszéki csapat, ahol a napi edzések mellett négy felkészülési mérkőzést is játszik: január 16-án az azerbajdzsáni Zira FK, 18-án a lengyel Korona Kielce, 21-én a bolgár PFK Beroe és 23-án az orosz FK Arsenal Tula lesz az ellenfele.