Előadások után közönségtalálkozót is tartanak idéntől a székelyudvarhelyi színháznál

Kovács Eszter 2020. január 07., 19:40

A székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színháznál idéntől visszavezetik, rendszerezik az egyes előadások utáni közönségtalálkozókat. Legközelebb szerda este lesz ilyen.

A kétszereplős, Barabás Árpád rendezte produkció adja az első közönségtalálkozó témáját Fotó: Balázs Attila

A színházi fesztiválok idején, illetve az intézmény színházi nevelési programjában ugyan eddig is volt lehetőségük a nézőknek időnkét találkozni az alkotókkal, előadókkal, januártól azonban már széles körben, bárki előtt nyitottá teszi a színház a közönségtalálkozókat. E hónaptól havonta egy rendhagyó közönségtalálkozóra invitálnak, amelyre az előadás témájától függően hívnak meg szakembereket a kerekasztal köré, az igazabb, mélyebb élményért.

{A}

Az év első közönségtalálkozóját szerda este fél kilenctől, a Fagyi című előadás után tartják a székelyudvarhelyi Művelődési Ház előterében: az est házigazdája Győrfi Kata, a színház munkatársa, vendége pedig Szalay Zsuzsa szakpszichológus, akivel a Fagyi című előadás alkotóinak bevonásával a darab által felvetett problémákat járják körül.

Ez alkalommal nemcsak azokat várják, akik a szerdai előadásra készülnek, hanem azokat a nézőket is, akik korábban már látták a produkciót, vagy akik az előadástól függetlenül is részt vennének egy érdekfeszítő, jó hangulatú beszélgetésen. A darab révén egyébként az anya–lány kapcsolatok kerülnek nagyító alá. A részvétel bárki számára nyitott és ingyenes, azonban a helyek száma korlátozott.