Háromgólos hátrányból kétgólos előny

Dobos László 2020. január 06., 21:18

Győzelemmel kezdte Románia korosztályos válogatottja a litvániai Vilniusban zajló divízió 2/A jelű U20-as jégkorong-világbajnokságot. A többségében székelyföldi játékosokból álló együttes a vb első napján 5–3-ra győzött Szerbia ellen.

Az első szünet után rendezte sorait a romániai válogatott Fotó: Hockey Lietuva

Nem kezdődött jól a hétfői mérkőzés a George Justinian és Nelu Alexe edzők által felkészített romániai korosztályos válogatottnak, az első játékrészben a szerb együttes a vártnál magabiztosabban játszott, és kihasználva a romániai csapat védekezési hibáit 3–0-ás előnyre tett szert.

{A}

Az első szünetben rendezte sorait a romániai gárda, Ambrus Levente kapus helyét Demeter Arnold vette át, a mezőnyjátékban pedig sebességet váltottak Eduard Cășăneanuék, a második szünetig kiegyenlítettek, majd az utolsó harmadban nagyot küzdve kétgólos győzelmet arattak.

Fotó: Hockey Lietuva

A győztes csapat legeredményesebb játékosai Andrei Filip (2 gól, 1 gólpassz) és Gecse Olivér (1 gól, 2 gólpassz) voltak.

U20-as jégkorong vb, divízió 2/A, 1. forduló:

Szerbia–Románia 3–5 (3–0, 0–3, 0–2).
Gólszerzők: Mateja Popovic (8. perc), Marko Mladenovic (17.) és Petar Mirkov (19.), illetve Karda Előd Márton (30.), Andrei Filip (32. és 39.), Gecse Olivér (41.) és Silló Huba (51.).
Kapura lövések: 23–34.
Büntetőpercek: 16–4 (ebből a szerb Antonije Music-nak 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Tilen Pahor (szlovéniai), Herman Johanesn (norvégiai) és Laurynas Stepankevicius (litvániai).

A nyitónap másik két mérkőzésén: Nagy-Britannia–Japán 3–6 és Litvánia–Spanyolország 5–1.

A keddi program: 12 órától Japán–Románia, 15.30 órától Spanyolország–Szerbia, 19 órától pedig Litvánia–Nagy-Britannia.

A folytatásban a romániai gárda ellenfelei sorrendben Nagy-Britannia (csütörtök), Litvánia (péntek) és Spanyolország (vasárnap) lesznek.