Tüzelőanyag lesz a kidobott karácsonyfákból

Hegyi Zsuzsánna 2020. január 06., 17:19

Januárban folyamatosan, a felgyülemlett mennyiségtől függően szállítják majd el Gyergyószentmiklóson a karácsonyról megmaradt fenyőfákat. A fenyőket helyben ledarálják, és a városi távfűtést biztosító vállalatnál tüzelő lesz belőle.

Minden nemű hulladéknak megvan a sajátos tárolója, ami nem oda kerül, elhagyott szemétnek számít Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A magánházban élőknél többnyire tűzre kerül a fahulladék, viszont sok lakónegyedben élőnek nincs mit kezdenie a fenyőkkel. A nagy többség már tudja, hogy a fahulladékot a gyűjtőpontok mellé kell kihelyezni és onnan az ezzel megbízott cég szállíttatja el. „Naponta, vagy kétnaponta – ahogy a mennyiség megköveteli – elszállítjuk a fenyőfákat. Ezeket bedaráljuk és a fűtőmű használja fel” – részletezte Len Emil Balázs, Gyergyószentmiklós alpolgármestere a kidobott fák sorsa kapcsán.

A lecsupaszított karácsonyfák elszállítása nem jár plusz költséggel a lakók számára, viszont fontos, hogy a fahulladék ne keveredjen semmilyen más szeméttel.

Minden nemű hulladéknak megvan a sajátos tárolója, ami nem oda kerül, elhagyott szemétnek számít. Az önkormányzat gondoskodik az elhagyott szemét elszállításáról, de tudni kell, hogy tettenérés esetén büntetnek érte.

{A}

Az építkezésből, lakásfelújításból származó törmeléket az Építők utcai, mellékgazdaság udvarára kell szállítani, munkanapokon 8 és 15 óra között. A ruhaneműt továbbra is a Caritas konténereibe lehet betenni. A konténerek számát az utóbbi időben megnövelték a város területén. Elektronikai cikkeket pedig évente meghirdetés alapján gyűjtenek, esetenként több alkalommal is.