Világbajnoki reményekkel készül a román futsalválogatott

Horváth Bálint Ottó 2020. január 06., 17:48

A román teremlabdarúgó-válogatott megkezdte a felkészülést a világbajnoki selejtező elitkörére. Az együttesnek a honosított játékosok nélkül kell felvennie a küzdelmet riválisaival a csehországi selejtezőcsoportban.

 

Kazahsztánnal tavaly októberben Piatra Neamțon már megmérkőzött a román csapat, kétgólos vezetés után végül 4–2-re kikapott. Archív Fotó: Facebook/Futsal Romania

Szűk egy hónappal a selejtező elitkörének küzdelmei előtt Robert Lupu szövetségi kapitány válogatottja már vasárnap este megtartotta gyülekezőjét Temesváron, ahol ezen a héten péntekig edzőtáborban vesz részt.

A tizennégy fős keretből ezúttal hiányoznak az alapembereknek számító honosított játékosok, Carlos Ribeiro, Felipe Oliveira, Paulo Ferreira és Savio Valadares.

Helyettük több fiatal teremlabdarúgó kapott behívót, köztük a Csíkszeredai Imperial Wet tehetsége, Hadnagy István, aki először szerepelhet majd a válogatottban.

A román csapat a selejtező elitkörének D csoportjában érdekelt, február 2–5. között a csehországi Brnóban játszik a továbbjutásért, ellenfelei a házigazda mellett Kazahsztán (amellyel októberben Piatra Neamțon már megmérkőzött a vb-selejtező előző szakaszában) és Szlovénia lesznek.

A csoportgyőztes kijut a világbajnokságra, míg a második helyezett pótselejtezőt játszik,

méghozzá a C csoportban – itt Oroszország, Azerbajdzsán, Szlovákia és Horvátország található – második gárda ellen.

Az idei világbajnokságot szeptember 12. és október 4. között rendezik Litvániában.

A csehországi elitkör D csoportjának programja: február 2-án, vasárnap Csehország–Szlovénia, Kazahsztán–Románia; február 3-án, hétfőn Csehország–Románia, Szlovénia–Kazahsztán; február 5-én, szerdán Romáia–Szlovénia, Kazahsztán–Csehország.

{A}

„A keret összetételén már nem lehet változtatni, csak kizárólag sérülés esetén. A négy alapjátékos hiányában úgy döntöttünk, helyükre újakat hívunk be azért, hogy megfelelően tudjuk végezni a taktikai edzéseket.

Türelmetlen, egyben bizakodó vagyok a csehországi mérkőzéseket illetően”

– nyilatkozta Robert Lupu, a román válogatott szövetségi kapitánya.

A román teremlabdarúgó-válogatott kerete

Kapusok: Petrișor Toniță (Dunărea Călărași), Andrei Grigoraș (Galaci United), Vlad Iancu (Dévai Autobergamo).
Mezőnyjátékosok: Sergiu Gavrilă (Dévai Autobergamo), Valentin Ilaș (Temesvári Informatica), Cristian Matei, Adrian Pânzaru, Bogdan Covaci, Hadnagy István (mindannyian Csíkszeredai Imperial Wet), Mimi Stoica, Andrei Crăciun (mindketten Galaci United), Ionuț Movileanu, Marinică Plugaru (mindketten Dunărea Cășărași), Szabolcs Mánya (FK Székelyudvarhely), Szőcs László (csapat nélkül).