Kiegészül a Fülöp-testvérpáros a Sepsi OSK-nál

Sánta Imre 2020. január 06., 15:54

Miután a háromszéki klub bejelentette Kovács Lóránt leigazolását, Hadnagy Attila, a Sepsi OSK klubigazgatója arról is beszámolt, hogy a piros-fehéreknél újabb változásokra van kilátás.

A Puskás Akadémiától érkezik vissza az 1. Ligába. Archív Fotó: Facebook/FC Botosani

Kovács Lóránt személyében tapasztalt középpályás érkezik Sepsiszentgyörgyre, aki Kolozsváron nevelkedett, de a magyar NB1-ben folytatta pályafutását, előbb a Szombathelyi Haladás, majd az Újpest FC labdarúgója volt.

Habár a magyar élvonalban nem alkotott maradandót, Hadnagy Attila szerint a csapat vezetőedzőjének kérésére igazolták le, Grozavu ugyanis ambíciós játékosnak tartja, és teljes mértékben megbízik a védekező és támadó középpályásként egyaránt bevethető futballistában.

{K1}

A háromszékiek klubigazgatója azt is elárulta, hogy sikerült megegyezni a Puskás Akadémiával egy kölcsönszerződésben, amelynek értelmében Fülöp Loránd is a Sepsi OSK-nál folytatja tavasztól, ahol testvérbátyja, István is futballozik.

A kisebbik Fülöp-testvér számára nem idegen a piros-fehér mez, hiszen néhány évvel ezelőtt már megfordult az akkor még a harmadosztályban szereplő szentgyörgyi együttesnél. A 22 éves csatár ezt követően az FC Botoșani csapatában szerepelt, innen pedig a Puskás Akadémiához igazolt, de bemutatkozott már a román utánpótlás-válogatottban is.

Archív Fotó: Facebook/FC Botosani

„Több fiatal játékost is kiszemeltünk, de biztosra csak annyit tudok mondani, hogy egyelőre még csak Kovács Lóránt írta alá a szerződését, illetve Fülöp Loránd kölcsönben érkezik majd hozzánk. A téli átigazolási időszakban rajtuk kívül még szeretnénk két-három új igazolással erősíteni a keretet, és lesznek, akiktől meg fogunk válni.

Ben Moussa már távozott, valószínűleg Yasin Hamed is máshol folytatja, és még másokkal is folytatunk tárgyalásokat a szerződésbontást illetően” – nyilatkozta Hadnagy Attila, a Sepsi OSK klubigazgatója.

{A}

A háromszékieknél a rövid téli szünet után január 6-ra máris gyülekezőt fújt Leo Grozavu. A csapat január 10–24. között a törökországi Belekben edzőtáborozik, ahol négy edzőmérkőzést is játszanak: január 16-án az azerbajdzsáni Zira FK, 18-án a lengyel Korona Kielce, 21-én a bolgár PFK Beroe és 23-án az orosz FK Arsenal Tula együttese lesz a piros-fehérek ellenfele.