Ismét kikapott a Vasastól a GYHK

Gergely Imre 2020. január 05., 21:51

Összesen három mérkőzést tudott megnyerni a Schiller-Vasas idén az Erste Ligában, és ebből kettőt a Gyergyói Hoki Klub ellen. A jelek szerint a piros-kékek lettek a GYHK mumusai. A vereséggel matematikailag is eldőlt, hogy a gyergyóiak az alsóházban játszanak a középszakaszban.

Megtréfálta a Vasas a GYHK-t Fotó: Schiller-Vasas

Mezőnyfölényben játszott a Gyergyói Hoki Klub a Vass Jégcentrumban vasárnap este, de ez semmit sem ért, hiába töltötték az idő nagy részét a házigazdák harmadában, a gólok sehogy sem akartak összejönni.

{A}

Igazán veszélyes támadás kevés volt, Malcolm Cameron együttese nem találta az ellenszerét a minden erővel védekező és időnként gyors ellentámadásokat vezető Schiller-Vasas játékának. A GYHK kapujában Cooke-nak nem sok dolga volt, míg a túloldalon Sági nagyon magabiztosan hárított minden próbálkozást.

Így 0–0 volt az állás a harmadik harmad kezdetén is. Ezt a játékrészt nagyon megnyomta a piros-fehér együttes, akit ezúttal is sok szurkoló buzdított, záporoztak a lövések a házigazdák ketrecére, de a gólszerzés továbbra sem sikerült.

Aztán a régi, elcsépelt mondás megint igaznak bizonyult: a kihagyott helyzetek megbosszulték magukat.

A GYHK játszott emberelőnyben az 50. percben, de egy korongszerzés után három Schiller-Vasas játékos is megiramodott Cooke kapuja felé: ez volt az első igazán veszélyes akciójuk, és ezt Fliszár ki is használta.

Fotó: Schiller-Vasas

Sőt, mire felocsúdott volna a gyergyószentmiklósi társaság, Márton is betalált. Immár két gólos hátrányban volt a Gyergyói Hoki Klub.

Ebből az 54. percben emberelőnyben Matthew Rupert faragott, és az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamoztak Vorobjevék.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt ismét emberelőnybe kerültek a vendégek, 6 a 4 ellen támadtak. Sikertelenül. Sőt 59.42-nél a Vasas kék vonalánál történt buliból a korong átcsúszott a pályán és az üres ketrecben kötött ki.

3–1-re nyert a Schiller-Vasas, a GYHK pedig elvesztette minden matematikai lehetőségét is annak, hogy a felsőházba jusson.

Most már egy lehet a cél a következő négy alapszakasz mérkőzésükön: hogy megtartsák a hat bónuszpontot hozó hatodik helyüket a középszakaszra. Ebben komoly segítséget jelentett számukra, hogy a közvetlen rivális Újpest is váratlan vereséget szenvedett, 7–2-re kapott ki a Hokiklub Budapesttől.

A gyergyóiakra hétfőn nagyon nehéz feladat vár, a Ferencváros vendégei lesznek.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz

Schiller-Vasas–Gyergyói Hoki Klub 3–1 (0–0, 0–0, 3–1).
Gólszerzők: Fliszár Zalán (51. perc), Márton Koppány (51.), Czakó Barna (60.), illetve Matthew Rupert (54.).
Kapura lövések: 17–29.
Kiállításpercek: 14–10.

{G1}

{H1}