Háromgólos csíki vereség Brassóban

Dobos László 2020. január 05., 19:36

A már biztos alapszakaszgyőztes Csíkszeredai Sportklub háromgólos vereséget szenvedett vasárnap délután Brassóban a jégkorong Erste Ligában. Bár az első gólt a csíkiak lőtték, a végeredmény 5–2 lett a házigazdák javára.

Hatpontos, két bajnokságba számító meccset nyert meg a Brassó  Fotó: Alexandra Sanpetru

Az első harmadban többet támadott, többet lőtt kapura a Sportklub, a vendégek a 3. percben meg is szerezték a vezetést (0–1), és ezt egészen a második harmad 4. percéig tartani tudták.

Ezt követően sorozatban három gólt lőtt a Brassó (3–1), és bár a 38. percben szépített a Sportklub (3–2), de a házigazdák a második szünet előtt emberelőnyből újra betaláltak Adorján Örs kapujába (4–2).

{A}

Az utolsó játékrész második felében a Corona újabb gólt lőtt emberelőnyből (5–2), ezzel beállítva a végeredményt.

Fotó: Alexandra Sanpetru

A statisztikai mutatók szerint a vendég Sportklub többet lőtt kapura, az eredményesség szempontjából azonban jobb volt a hazai gárda.

A vendég Sportklubnál a légiósok közül Makszim Szamankov, Vjacseszlav Belov és Joshua Shalla nem lépett jégre, továbbá a csíki csapatból különböző okok miatt hiányzott Papp Szabolcs, Gecse Hugó, Rokaly Szilárd, Horváth László és Eduard Cășăneanu is. A mérkőzés az Erste Liga mellett a román bajnokságba is számított.

Fotó: Alexandra Sanpetru

Jégkorong Erste Liga és román alapszakasz:
Brassói Corona–Csíkszeredai Sportklub 5–2 (0–1, 4–1, 1–0).
Gólszerzők: Samuel Labrecque (24.), Jared Brown (34.), Cody Fowlie (37.), Roberto Gliga (39.) és Cody Carlson (56.), illetve Andrej Taratuhin (3.) és Rokaly Norbert (38.),
Kapura lövések: 37–53.
Büntetőpercek: 4–10.
Játékvezetők: Crișan Hunor Flavius, Gergely Lehel és Bandi Csaba.

{G1}

{H1}