Megkapják a vakációs jegyeiket a sepsiszentgyörgyi kórház alkalmazottai

Bíró Blanka 2020. január 05., 16:44

Az elmúlt év végére kifizették a sepsiszentgyörgyi kórház adósságait, így az alkalmazottaknak is biztosítják a vakációs jegyeiket. 

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház. Archív Fotó: Nagy D. István

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke rámutatott, a központi egészségügyi finanszírozás esetlegessége, átgondolatlansága miatt az önkormányzati fenntartásban levő megyei kórházak működtetése folyamatosan nehézségekbe ütközik. Tavaly a megyei önkormányzat saját költségvetéséből – a fenntartási költségek mellett – a kórház fejlesztésére 5,1 millió lejt fordított, az egészségügyi szaktárcától ugyanerre a célra 12,7 millió lejt pályázott meg.

{A}

Tavaly a megyei közgyűlés kétszer szavazott meg gyorssegélyt a kórháznak, összesen 1,5 millió lej értékben, decemberben 500 ezer lejt utaltak orvosi műszerek üzembe helyezésére, az utolsó, működési költségekre átutalt 4 millió lejjel egyenesbe hozták a kórház költségvetését.

Ezzel az összeggel rendeztük elmaradásainkat a beszállítók és alkalmazottak felé, minden adósságunkat lenulláztuk, így tiszta lappal indítjuk a 2020-as évet.

A sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak közel 900 alkalmazottja van, most végre kiadhatjuk az őket megillető vakációs jegyeket, mert eddig erre nem volt lehetőségünk” – mondta el András Nagy Róbert, a kórház menedzsere. A kórház járóbeteg rendelőjében évente több mint százezer konzultációt végeznek, több mint húszezer folytonos, és közel tízezer egy napos beutalást regisztrálnak.