Sepsi-SIC: fölényes sikerrel hangoltak az Artego elleni visszavágóra

Horváth Bálint Ottó 2020. január 04., 18:00

Nagyarányú idegenbeli győzelemmel kezdte az újévet a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata, szombaton délután a Bukaresti Agronomia otthonában gyűjtötte be a bajnoki pontokat. A háromszékiek számára következik az Artego Bydgoszcz elleni visszavágó az Európa Kupa tizenhatoddöntőjében.

A szünetben 14 pontos volt a Sepsi-SIC előnye, ez pedig a folytatásban fokozatosan nőtt. Archív Fotó: Sánta Imre

Nehezebben lendült bele a játékba Zoran Mikes vezetőedző együttese, amely csak a második negyed végén tudott elhúzni az addig jól helytálló házigazdáktól. A szünetben 14 pontos volt a Sepsi-SIC előnye, ez pedig a folytatásban fokozatosan nőtt. A fővárosi csapat már képtelen volt lépést tartani a jóval magasabb játékerőt képviselő vendégekkel, akik a mérkőzés második részében megszórták az ellenfelüket, és végül 39 pontos különbséggel győztek.

A sepsiszentgyörgyiek hibátlan mutatóval, tizenkét győzelemmel zárták az alapszakaszt a keleti csoportban. A bajnokság folytatásában a középszakasz A csoportjában tíz forduló keretében mérkőznek meg ismét a Municipal Târoviștével és a Brassói Olimpiával, illetve a nyugati csoportban az első három helyen végzett Szatmárnémeti VSK-val, az Aradi ICIM-mel és a Kolozsvári U-val.

{A}

Az újabb fölényes bajnoki győzelem után a Sepsi-SIC számára ennél jóval keményebb feladat következik, január 9-én, csütörtökön 19 órától az Artego Bydgoszcz otthonában lép pályára az Európa Kupa tizenhatoddöntőjének visszavágóján. A háromszékiek kilenc pontos hátrányt kellene ledolgozzanak a továbbjutáshoz, a sepsiszentgyörgyi első mérkőzésen a lengyelek 70–61-re nyertek.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, keleti csoport, 14. forduló:
Bukaresti Agronomia–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 47–86 (15–20, 9–18, 9–21, 14–27).
A Sepsi-SIC pontszerzői: Pasic 16 (2), Gödri-Părău 12, Mandache 11 (1), Givens 10, Vucetic 10, Topzoovic 10, Orbán 6, Demeter 5, Butler 4, Cătinean 2, Mîrne-Nagy, Kovács.