Ütésből gyilkosság Csíkszereda központjában

Iszlai Katalin 2019. december 30., 19:36

Halált okozó ütlegelés miatt nyomoznak egy csíkszentgyörgyi férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy december 14-én leütött egy férfit Csíkszereda központjában. A súlyos fejsérülést szenvedő áldozat egy héttel később meghalt.

Vizsgálják az eset körülményeit. Képünk illusztráció Fotó: 123RF

Napok óta beszédtéma Csíkszeredában az a halállal végződő összetűzés, amely december 14-én éjszaka történt a városközpontban. Az ügy részleteivel kapcsolatosan Sorin Mihai Colceriu, a Hargita megyei ügyészség szóvivője megkeresésünkre elmondta: még aznap éjszaka bejelentést kapott a rendőrség, hogy öntudatlan állapotban, fejsérülésekkel utalták be a csíkszeredai A. L.-t a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba.

Az áldozatra a barátai találtak rá összeesve a Gál Sándor utcában, onnan szállították kórházba. Az ügy tisztázása érdekében vizsgálat indult. Egy hétre rá, december 21-én a kómába esett áldozat belehalt sérüléseibe.

{A}

A törvényszéki orvos megállapította, hogy a férfi erőszakos halált halt. Sérüléseit kemény eszközzel elkövetett ütés, illetve annak következtében történő esés okozhatta. Mint az ügyészség szóvivője elmondta,

a vizsgálatok szerint a támadó ököllel arcon ütötte az áldozatot, aki egyensúlyát vesztve beverte a fejét a járdába.

Az orvostani jelentés nyomán megváltozott az ügy besorolása, ütlegelés helyett halált okozó ütlegelés miatt folytatják a büntetőeljárást, az ügyet pedig a városi ügyészség átadta a Hargita megyeinek. A bűncselekmény elkövetésével a csíkszentgyörgyi A. P.-t gyanúsítják a bűnüldöző hatóságok, a férfi szabadlábon védekezhet.