Hatóság elleni erőszak miatt is felelnie kell a Csíkszereda központjában dulakodó fiatalnak

Székelyhon 2019. december 23., 11:19

Börtönbüntetést kockáztat az a szépvízi fiatal, aki vasárnapra virradóan összetűzésbe keveredett a rendőrökkel az egyik csíkszeredai szórakozóhely előtt.

Képünk illusztráció Fotó: Pál Árpád

Egy Petőfi utcai szórakozóhelynél kirobbant dulakodáshoz riasztották vasárnapra virradóra a csíkszeredai rendőröket, a helyszínre egy közeli közbiztonsági járőregység sietett. A kiérkező hatóságiak egy dühöngő 18 éves szépvízi fiatallal találták szemben magukat, jelenlétük azonban nem csillapította a kedélyeket, ráadásul a fiatal megtagadta az igazoltatást is.

{A}

Agresszív magatartása miatt a megbilincselték, hiába: a folyamatosan ellenálló fiatal, miközben a helyi kapitányságra kísérték, lefejelte az egyik intézkedő rendőrt. A kapitányság székhelyén ráadásul a bútorokat rugdosva sértegette és fenyegette a rendőröket. A fiatalt végül 24 órás őrizetbe vették, hétfőn pedig előállítják a bíróságon, hatóság elleni erőszak és közrendháborítás miatt kérve előzetes letartóztatásba helyezésének elrendelését. Tettéért hároméves börtönbüntetést kockáztat – számol be a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság.