Egy kisvárosnak is hatalmas ereje van, ha összefogásról van szó

Barabás Orsolya 2019. december 21., 22:07

Hatodik alkalommal indították négy héttel ezelőtt útjára az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért elnevezésű adománygyűjtő akciót Gyergyószentmiklóson. Szombaton délután a kezdeményezés záróünnepségén a szervezők a számadás és a hála szavait fogalmazták meg.

Fotó: Barabás Orsolya

„Az Együtt, egymásért, szentmiklósiakért kezdeményezés során úgy leszünk többek, hogy lemondunk valamiről. Meggyőződésem, hogy bármit vetünk, azt fogjuk aratni. Ez a közösség ilyenkor elveti a jótett magját, kifejezve, hogy egymásért élünk” – hangsúlyozta Nagy Zoltán polgármester a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikarának ünnepi énekét követően.

{A}

A tartós élelmiszergyűjtő akció idei fővédnöke Portik-Hegyi Kelemen főesperes-plébános a hála jelentőségét emelte ki. „A hálás ember megtanulja felismerni a jót, amit mások tesznek vele. A hála az egyik módja a kapott szeretet visszaadásának. Ennek egy magasabb szintje, amikor a sikertelenségért, a negatív dolgokért mondunk hálát, mert ezek tanítanak, formálnak. Én mindenkit arra bíztatok, hogy vezessen hálanaplót, amibe minden este feljegyez 2–3 dolgot, amiért hálás.”

260 rászoruló család kap élelmiszercsomagot Fotó: Barabás Orsolya

A Domokos Pál Péter Dalkör Női Kórusának előadása után a program megálmodója és főszervezője, Gereőffy Imola, a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságának vezetője többek között a negyven partnernek mondott köszönetet, hiszen ezúttal is az önkormányzat, az egyházak, a civil szervezetek, vállalkozások fogtak össze annak érdekében, hogy a sok kicsiből, amit szeretettel adtak az emberek, nagy legyen.

Ennek a kisvárosnak hatalmas ereje van, ha összefogásról van szó

– mondta. Idén a gyűjtés első három hetében közel négy tonna élelmiszer gyűlt, amiből 260 családnak tudtak csomagot összeállítani, emellett egy vállalkozás 5000 lej értékű vásárlási utalványát is szétosztották a rászorulók között. A negyedik héten is sokan adakoztak, ennek összesítését követően, hétfőn szállítják el az élelmiszert a szeretetkonyhának, ahol szintén nélkülöző, nehéz sorsú emberek étkeznek.

A Step Dance Sportklub és a helyi kórusok produkciója tette ünnepélyesebbé a program záróeseményét Fotó: Barabás Orsolya

A Step Dance Sportklub produkcióját követően Nagy Zoltán polgármester és Gereőffy Imola szociális igazgató közösen adta át az okleveleket és az Ápoló és Gondozóközpont lakói által készített meglepetéseket a programban résztvevő partnereknek.