Élen telel a Kolozsvári CFR, a klubot megbüntették

Horváth Bálint Ottó 2019. december 21., 22:07

Könnyedén megnyerte az idei utolsó bajnoki mérkőzését a Kolozsvári CFR, az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 22. fordulójának szombati játéknapján fölényesen győzött a sereghajtó FC Voluntari pályáján, ezzel bebiztosította az első helyét a téli szünetben.

Archv Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

A kolozsváriak már az első félidőben eldöntötték a három pont sorsát, amikor háromszor találtak be. Az első negyedóra végén már kettővel vezetett a CFR, előbb szépen kivitelezett támadás végén Susic szerzett gólt, majd Culio értékesítette Costache kiharcolt tizenegyesét. A vendégek harmadik találata Vinicius gyönyörű indítása után született, Deac volt a befejező, aki átemelte a hazaiak kapusát.

A folytatásban játszott a nagy helyzetekkel a CFR, és a végeredményt csak a hosszabbításban állította be, amikor a csapatkapitány, Camora volt eredményes.

A Kolozsvári CFR több mint négy hónap után nyert ismét idegenben, ezzel bebiztosította az első helyét a téli szünetben, előnye két pont az Astra Giurgiuval szemben.

Büntetések az év végére

A mérkőzés napján azonban a kolozsvári klub egy rossz hírt is kapott, a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) ugyanis eltiltotta a játékosigazolásoktól a következő ellenőrzésig, arra hivatkozva, hogy nem tartotta be a pénzügyi fair play szabályait. A CFR megtámadhatja a döntést a Nemzetközi Sportdöntő Bíróságon (TAS), amelynek jövő év február 14-ig kell meghoznia a végleges határozatát.

Ennél súlyosabb büntetést kapott az Astra, amelyet három pont levonással sújtott az FRF, mivel nem törlesztette adósságait. A giurgiui klubnak is van fellebbezési lehetősége a TAS-nál.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 22. forduló:

FC Voluntari–Kolozsvári CFR 0–4 (0–3).
Gólszerzők: Susic (5.), Culio (14., büntetőből), Deac (37.), Camora (90+4).
CFR: Arlauskis – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Itu (Petrila, 83.), Culio, Djokovic, Deac – Costache (Omrani, 65.), Rondon (Hoban, 78.).

{Z1}

{S1}