Kanadai hátvéd érkezett a Sportklubhoz

Dobos László 2019. december 21., 20:11

Újabb légiós érkezését jelentette be a karácsony előtti napokban a Csíkszeredai Sportklub jégkorongegyüttese. Az Erste Liga éllovasa az orosz Makszim Vesutkin csatár után leigazolta a 31 éves Logan Pyett hátvédet.

Logan Pyett többszörös korosztályos kanadai válogatott, komoly AHL-es és KHL-es múlttal rendelkezik • Forrás: Facebook/Csíkszeredai Sportklub

A 31 éves Logan Pyett ifjúsági világbajnok volt Kanada U18-as csapatával 2006-ban, és ugyanabban az esztendőben a Detroit hetedik körös választottja volt az NHL-drafton.

2008-tól öt éven keresztül az AHL-ben játszott, majd Oroszországba igazolt, két szezont húzott le a KHL-ben. Ezt követően meghívták a Philadelphia edzőtáborába, és a szezont a Lehigh Valley Phantoms csapatánál kezdhette volna el, de a bal lábában szarkómát találtak, a rák egyik fajtájával diagnosztizálták.

Felépült, visszatért, a finn és az ázsiai ligában játszott, most pedig Dániából, a Frederikshavn White Hawks együttesétől érkezett Székelyföldre az 1988-ban született hátvéd.

„A Csíkszeredai Sportklub örömmel jelenti be Logan Pyett érkezését. A harmincegy éves hátvédet a Detroit draftolta, megjárta a korosztályos kanadai válogatottakat, korosztályos világbajnok volt. Komoly AHL-es és KHL-es múlttal rendelkezik. Igazi győztes típus, mind a pályán, mind a magánéletében. Súlyos betegséget győzött le, visszatért, egy ázsiai kitérő után, a finn és dán elitben szerepelt. Ma délelőtt korcsolyát is húzott már a Vákárban. A képen még piros mezben, vasárnaptól már kék fehérben” – olvasható a Csíkszeredai Sportklub szombaton délután közzétett hírében a klub közösségi oldalán.

{A}

A Sportklubnak jelenleg kilenc idegenlégiósa van, akik közül a román bajnokságban és az Erste Ligában is egyszerre csak hat használható. A kék fehérek idegenlégiósai: Makszim Szamankov (fehérorosz) – kapus, Gyenyisz Kuljas (orosz), Vjacseszlav Belov (orosz), Logan Pyett (kanadai) – hátvédek, Evan Brophey (kanadai), Kurtis McLean (kanadai), Rodney Pelley (kanadai), Joshua Shalla (kanadai) és Makszim Vesutkin (orosz) – csatárok.

Az orosz Andrej Taratuhin megkapta a román állampolgárságot, így a 2019–2020-as szezontól nem számít idegenlégiósnak.