GYHK–Sportklub rangadó lesz a román kupadöntőben

Dobos László 2019. december 20., 22:05

A két Hargita megyei együttes, a Csíkszeredai Sportklub és Gyergyói HK játssza a 2019–2020-as jégkorong Román Kupa döntőjét. A csíkiak után a gyergyóiak is bejutottak a döntőbe, pénteken este a 4–2-re legyőzték a házigazda Brassói Coronát.

Hargita megyében marad a Román Kupa. Nagyot küzdött a Gyergyói HK, az önfeláldozó játék döntőt ért Fotó: Schliszka Károly

Nem teltek meg a brassói olimpiai jégcsarnok lelátói a Brassói Corona–Gyergyói HK mérkőzésre sem, az A csoport rangadójára is számos üres szék maradt a csarnokban. A nézők között voltak azonban a gyergyói drukkerek, akik végig buzdították csapatukat, a végén pedig megtapsolták kedvenceiket, és elhangzott a Szép volt, fiúk! is.

{A}

Nagy csatát vívott a jégen Brassó és Gyergyó, a két gárda összecsapása végig iramos találkozót hozott. A gólok sorát a vendégek nyitották meg az első játékrész utolsó percében, amikor Matthew Rupert emberhátrányban volt eredményes (0–1). A középső játékrész elején emberelőnyben, Igor Bobcek találatával növelte előnyét a GYHK (0–2), majd Fowlie (1–2), illetve Labreque emberelőnyös góljával kiegyenlített a házigazda (2–2).

Még két percet sem tartott a döntetlen állás, Andreas Valdix újra előnyhöz juttatta a székelyföldieket (2–3). Az utolsó játékrészben nagyot küzdött mindkét gárda,

Brassó pedig az utolsó percben kapuslehozatallal próbálkozott, a korong azonban a Gyergyóhoz került, és Sára beütötte az üres kapuba (2–4).

Szombaton nem lesznek mérkőzések, vasárnap pedig a két csoportelső a döntőben, a két csoportmásodik pedig a bronzmeccsen lép majd jégre. A Brassói Corona–Galaci CSM kisdöntő 15 órakor kezdődik, a Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói HK döntő pedig 19-kor.

A sorozat címvédője a Csíkszeredai Sportklub, a csíki kék-fehérek a tavaly decemberi kupadöntőn 5–2-re győztek a Brassói Corona ellen.

Jégkorong Román Kupa, A csoport:
Brassói Corona–Gyergyói HK 2–4 (0–1, 2–2, 0–1).
Gólszerzők: Cody Fowlie (27. perc) és Samuel Labreque (34.), illetve Mathew Rupert (19.), Igor Bobcek (22.), Andreas Valdix (35.) és Sára Tibor (60.).
Kapura lövések: 38–34.
Büntetőpercek: 18–20.
Játékvezetők: Csomortáni Zsolt, Csata Attila, Bandi Csaba és Cristian Flip.
Korábbi eredmények: Brassói Corona–Bukaresti Sportul Studențesc 19–0 és Gyergyói HK–Bukaresti Sportul Studențesc 17–1.
A csoport végeredménye: 1. Gyergyói HK 6 pont, 2. Brassói Corona 3, 3. Bukaresti Sportul Studențesc 0.
B csoport: Csíkszeredai Sportklub–Galaci CSM 2–1, Galaci CSM–Bukaresti Steaua 9–2 és Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 7–4.
A csoport végeredménye: 1. Csíkszeredai Sportklub 6 pont, 2. Galaci CSM 3, 3. Bukaresti Steaua 0.