Ezeket a filmeket vetítik január elején a Csíki Moziban

Székelyhon 2019. december 20., 18:11

Dokumentumfilm, musical és filmdrámák is szerepelnek a Csíki Mozi januári kínálatában. A vetítések sora még bővül a tervek szerint – tájékoztat közleményben a csíkszeredai városháza.

Fotó: Székelyhon-montázs

A 2020-as moziévadot rendkívül értékes bemutató indítja január 6-án, hétfőn 18 órától: a Megyecsinálók című filmet akár helyi terméknek is nevezhetjük, hiszen Daczó Katalin dokumentumfilmje az 1968. február 13-i „csíki forradalomnak” állít emléket résztvevők és szakértők megszólaltatásával – olvasható a szerkesztőségünknek is elküldött tájékoztatóban.

Január 8., szerda az amerikai filmek napja: 17 órától a Macskák (Cats) című musicalt vetítik magyar szinkronnal, 19 órától pedig a nagysikerű Jokert láthatja a közönség eredeti angol nyelven, román felirattal.

Január 10-én, pénteken 17 órai kezdettel ismét vetítik ismét a Valan – az angyalok völgye című magyar thrillert (román felirattal), majd 19 órától a valós történeten alapuló amerikai–kínai történelmi drámát, a II. világháború egyik véres ütközetét bemutató Midway című filmdrámát láthatja a közönség magyar szinkronnal.

{A}

A januári műsor bővülni fog, a későbbiekben közlik majd a hónap hátralévő vetítéseit.

Jegyeket a bilete.ro weboldalon, illetve a mozi jegypénztárában munkanapokon 9 és 18 óra között, szombatonként pedig 10 és 15 óra között lehet vásárolni.