Kupadöntőbe jutott a Sportklub

Dobos László 2019. december 20., 18:02

Megnyerte második Román Kupa mérkőzését is Brassóban a Csíkszeredai Sportklub jégkorong együttese, így a székelyföldi gárda ott van a vasárnap esti fináléban. A címvédő pénteken délután a galaciakat győzte le.

Először győzte le ebben a szezonban a Sportklub a galaciakat Fotó: Gábos Albin

Kemény csatát hozott a péntek délutáni Csíkszeredai Sportklub–Galaci CSM összecsapás a brassói jégcsarnokban, ahol ezúttal sem volt telt ház, még a lelátók felét sem töltöttek meg a nézők. Jelen volt egy kisebb csíki szurkolói csoport, amely végig buzdította kedvenceit.

{A}

A galaciak lőtték az első gólt a 3. percben (0–1), de a csíkiak tíz perc múlva Becze találatával kiegyenlítettek (1–1).

A többet támadó székelyföldi alakulat a második játékrész közepén Pelley találatával átvette a vezetést (2–1), és ezt az eredményt a mérkőzés végéig tartani tudták, bár az Al-Duna parti együttes az utolsó percben hat a négy ellen támadhatott.

Fotó: Gábos Albin

A kupasorozat címvédője, a Csíkszeredai Sportklub bejutott a döntőbe, a vasárnap esti fináléban ellenfele a Brassói Corona vagy a Gyergyói HK lesz.

Jégkorong Román Kupa, B csoport, 3. forduló:

Csíkszeredai Sportklub–Galaci CSM 2–1 (1–1, 1–0, 0–0).
Gólszerzők: Becze Tihamér (13. perc) és Rod Pelley (34.), illetve Jevgenyij Szkacskov (3.).
Kapura lövések: 37–24.
Büntetőpercek: 20–30 (ebből a galaci Makszim Ribalkónak 10 perc fegyelmi).
Játékvezetők: Crișan Hunor, Radu Gabriel és Răzvan Scriban.

A korábbi mérkőzéseken: Galaci CSM–Bukaresti Steaua 9–2 és Csíkszeredai Sportklub–Bukaresti Steaua 7–4.

Az A jelű csoport első két találkozóján: Brassói Corona–Bukaresti Sportul Studențesc 19–0 és Gyergyói HK–Bukaresti Sportul Studențesc 17–1. A fináléba jutást eldöntő Brassói Corona–Gyergyói HK összecsapást pénteken este 7 órától rendezik.

Szombaton nem lesznek mérkőzések, vasárnap pedig a két csoportelső a döntőben, a két csoportmásodik pedig a bronzmeccsen lép majd jégre. A kisdöntő 15 órakor kezdődik, a döntő pedig 19-kor.

Egy mérkőzésre egy belépő 15 lejbe kerül, jegyek a bilete.ro jegyértékesítő oldalon, illetve a mérkőzések előtt a brassói jégpálya pénztáránál lehet vásárolni.

A sorozat címvédője a Csíkszeredai Sportklub, a csíki kék-fehérek a tavaly decemberi kupadöntőn 5–2-re győztek a Brassói Corona ellen.