Az év utolsó költségvetés-kiigazítása

Antal Erika 2019. december 20., 17:39

A 2019-es év utolsó költségvetés-kiigazítását szavazta meg pénteki ülésén a Maros megyei önkormányzat. Az előző évek költségvetéseiből 70 millió lej halmozódott fel, amit a jövő évi kiadásokra csoportosítottak át.

Útjavításra, ingatlan vásárlására, hóeltakarításra is juttatott pénzt a Maros megyei önkormányzat Fotó: Haáz Vince

Várat magára a 2020-as állami költségvetés elfogadása, így a megyei büdzsé megszavazásával is várni kell. De ahhoz, hogy a beruházásokkal, karbantartási munkálatokkal, korszerűsítésekkel ne kelljen várakozni, a Maros megyei önkormányzat elvégzi a szükséges előkészületeket – magyarázta Péter Ferenc tanácselnök, hozzátéve, hogy

abban a pillanatban, ahogy megszavazzák az évi költségvetést, máris kezdhetik a munkát.

Mint részletezte, ez így történt az idén is: az előtanulmányokkal, a pályázatokkal készen álltak, mire összeállt a büdzsé.

A tanácsülésen több alárendelt intézménynek is utaltak kisebb-nagyobb pénzösszegeket. A 2019-es költségvetés utolsó, év végi kiigazításával

egy újabb ingatlan vásárlására kapott 400 ezer lejt a Maros Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság, amely a családon belüli erőszak áldozatai számára hoz létre egy védett otthont.

A Nyárádtő-Mikefalva-Dicsőszentmárton közötti 151B és 142 jelzésű megyei út korszerűsítésére 1 millió 190 ezer lejt különített el az önkormányzat. Ezzel a hozzájárulással, illetve a korábban elnyert európai uniós finanszírozással egy többéves beruházást sikerül megvalósítani – hangsúlyozta Péter Ferenc.

A megyei kórház költségvetését is kiegészítették 1 millió lejjel, az összeget az Egészségbiztosítási Pénztár utalta a kórháznak az onkológiai kezelések fedezésére. További 5 millió lejt különített el a megyei önkormányzat a hóeltakarítási munkálatokra.