Csak a labdarúgásra fektetik a hangsúlyt az FK Csíkszeredánál

Barabás Hajnal 2019. december 20., 16:52

Csak a futball és a futballhoz kapcsolódó sportágak maradhatnak meg az FK Csíkszereda szakosztályai között – többek között ezt a módosítást kezdeményezte a csíkszeredai önkormányzat az egyesület statútumában. Az alapító okirat módosítását az FK Csíkszereda közgyűlése is meg kell szavazza.

A továbbiakban is csak a labdarúgásra összpontosítanak az FK Csíkszeredánál Fotó: Gábos Albin

Négy pontban javasolta a csíkszeredai önkormányzati képviselő-testület pénteki ülésén jóváhagyott határozatában az Futball Klub Csíkszereda Egyesület alapító-okiratának módosítását. Mint Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere magyarázta,

egyrészt az alapszabályzatot kiegészítették az ellenőrző bizottsággal (cenzorbizottság), merthogy ez előírás az egyesületek esetében, másrészt pontosították a célkitűzéseket és a tevékenységi köröket, harmadrészt tisztázták a jövedelmek kérdését.

Utolsó pontban pedig a sportágakat érintő változtatásokat javasoltak, hiszen nem is szerepeltek a klub életében olyan szakosztályok, mint atlétika, kézilabda, úszás, kerékpározás, vízipóló, vagy éppen cselgáncs, de benne voltak a statútumban.

A módosítással nem maradna más csak a futball és a futballhoz köthető sportágak, mint amilyen a minifoci és a lábtenisz

– tette hozzá Ráduly. Az alapító okirat módosítását azonban az FK Csíkszereda közgyűlése is jóvá kell hagyja, a közgyűlésben pedig a várost tíz önkormányzati képviselő képviseli. Az egyesületet a város 2012-ben alapította négy magánszemély bevonásával. Az alapszabályzat szerint a közgyűlésben a képviselet az alaptőkével arányos kell legyen, ezért szerepel többségben az önkormányzat.