Koncert, tűzijáték és újévi malac lesz a gyergyószentmiklósi óévbúcsúztatón

Hegyi Zsuzsánna 2019. december 19., 11:00

Értékes tombolanyeremények, tűzijáték és koncert – ezzel várják a gyergyószentmiklósiakat a művelődési ház előtti térre december 31-én, óévbúcsúztatóra. Aki a városban töltené a szilvesztert, annak érdemes lesz kilátogatnia a rendezvényre.

Archív Fotó: Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ

Színes, változatos programmal készül idén is a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ munkaközössége a városi szilveszterre. Így szeretnének közösségi ünnepet teremteni a Gyergyószentmiklóson tartózkodóknak az év utolsó napján – mondta Fórika Sebestyén, az intézmény igazgatója, sorolva a rendezvény programpontjait. „11 óra után, negyed 12-kor a helyi Story time zenekar koncertjével kezdődik az ünnepség. Nem sokkal éjfél előtt a városi, illetve az egyházi elöljárók ünnepi beszéde következik, majd pontban éjfélkor tűzijátékkal köszöntjük az új esztendőt.”

{A}

Ezt követően idén is lesz tombolasorsolás, ahol sok egyéb értékes ajándéktárgy mellett, a szokásokhoz hűen, valaki egy újévi malaccal térhet majd haza. „Arra biztatunk minden jelenlévőt, hogy kérjék, fogadják el az ingyenes tombolajegyeket a művelődési központ munkatársaitól. 11 órától fogják osztogatni a helyszínen” – hívta fel a figyelmet az intézmény igazgatója. 

A tombolasorsolás után a koncert folytatódik.

A szervezők kérik, hogy az egész rendezvény idején, mindenkinek a nyugalma és biztonsága érdekében csak olyan pirotechnikai eszközöket használjanak a résztvevők, amelyek hivatalosan engedélyezettek és veszélymentesek.