Kamaszok betlehemeznek óvodákban, öregotthonokban, árvaházakban

Simon Virág 2019. december 18., 12:45

A betlehemezés hagyományát szeretnék népszerűsíteni a marosvásárhelyi Romulus Guga Gimnázium hetedikesei, akik az elmúlt napokban egyházaknál, óvodákba, öregotthonokba és iskolákba vitték el Jézus születésének történetét.

Hetedikes pásztorok és kis közönségük Fotó: Haáz Vince

Tágra nyílt gyermekszemek csodálkoztak rá az ajtón belépő nyurga hetedikesekre, akik engedélyt kértek és a kis, fából készült jászolt a földre helyezték szerda reggel a Dacia óvodában. Egyszerűen és érthetően mesélték el Jézus születésének történetét, énekekkel tették hangulatosabbá az örömhírt. Volt olyan ének, amelyet a gyerekek együtt énekeltek a kamaszokkal. A kicsik nagy tapssal jutalmazták a pár perces előadást, és lelkesen még Brávót is kiáltottak.

{A}

Zalányi Erzsébet vallástanárnő, aki a hetedikeseket elkísérte, elmondta, hogy bekapcsolódtak a Székely Kapuk – Zöld Kapuk című, az egész Kárpát-medencére kiterjedő ökocivilizációs programba, amelynek részeként  többek között népszerűsíteniük kell a betlehemezést, hirdetniük Jézus megszületésének örömhírét.

Az örömhírt tíz helyen hirdették a fiatalok Fotó: Haáz Vince

Az adventi időszakban a Krisztus születésére hangolódunk és segítünk ebben másoknak is.

A kis betlehemezés előkészítése, betanulása közben is sok örömünk volt, de a közönség visszajelzése, a gyerekek tapsa, az idős otthonok lakóinak könnyei, mind-mind erősítik a diákokat, kamaszokat. A helyszíneket a szülők segítségével választottuk ki, összesen tíz helyre visszük el a Betlehemet” – fejtette ki a vallástanárnő.

A hetedikesek kis pihenés és a jutalomként kapott szaloncukor elmajszolása után folyatták útjukat, szerda délelőtt a marossárpataki öregotthonba vitték az örömhírt, hogy délután még a kisegítő iskola diákjainak is elmondják: Krisztus megszületett.