Hargita Megyéért Díjat kapott a gyergyóremetei Balázs Attila

Gergely Imre 2019. december 17., 17:13

A gyergyóremetei születésű, Magyarországon eredményes cégcsoportot kiépítő vállalkozó, Balázs Attila vehette át a Hargita Megyéért Díjat, amelyet részben az eddigi tevékenységéért kapta.

Fotó: Keresztes Zoltán

A gyergyóremetei Balás Gábor Művelődési Házban zajlott kedden Hargita Megye Tanácsának kihelyezett dísztanácsülése, ahol ünnepi műsor részeként adták át a megyei önkormányzat legrangosabb elismerését, a Hargita Megyéért Díjat. Házigazdaként Laczkó-Albert Elemér polgármester kifejtette: a díjazott személy életútja, tevékenysége jó példa a közösség számára, hiszen

abból a kapcsolati tőkéből, amit megteremtett, abból, amit létrehozott kitartó munka, tudás, tehetség, ambíció által és ami által sikeres lett, visszafordít „valamit” a szülőfalujába.

Fotó: Keresztes Zoltán

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke rámutatott, a Hargita Megyéért díj odaítélésekor olyan személyeket emelnek ki, akiket meg akarnak mutatni a közösségnek, akikről úgy vélik, hogy

munkájuk érték, és tevékenységük egyfajta kapaszkodót, útmutatást jelent a megmaradás, fejlődés útján.

Fotó: Keresztes Zoltán

Balázs Attila méltatását Barti Tihamér, a megyei önkormányzat alelnöke tartotta. A hallgatóság megtudhatta, a díjazott vállalkozó Gyergyóremetén született 1975-ben. Három gyerek édesapja. 1996-ban Magyarországra ment boldogulást keresni, ahol kezdetben ipari alpinizmussal kereste a kenyerét. 2003-ban alapították cégüket, amely azóta cégcsoporttá nőtt és jelenleg több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat.

Számos kiemelkedő építkezés valósult meg munkájuk által, például jelentős szerepe volt a cégnek a Puskás Ferenc Stadion építésénél is. Itthoni szerepvállalása közül az egyik jelentősebb, a Gyergyói Hoki Klub működtetése.

A gyergyószentmiklósi jégkorongcsapat elnöke Balázs Attila, az általa vezetett cégek pedig a fő támogatói a GYHK-nak.

Fotó: Keresztes Zoltán

Az a „valami” pedig, amire a község polgármestere utalt, két olyan beruházás, amely alapvetően meghatározza majd nem csak Gyergyóremete, de Székelyföld jelentős részének is a gazdasági életét. A gyergyóremetei tejporgyár feltámasztásával egy korszerű tejfeldolgozó épül, továbbá egy hűtőház, amely különböző mezőgazdasági termékek feldolgozását és értékesítését teszi lehetővé. Mindez 28 millió euró értékű beruházást jelent. Balázs Attila megköszönve az elismerést ígéretet tett arra, hogy a megelőlegezett bizalom nem lesz hiábavaló.