Ökölvívóverseny vesztesek nélkül

Gergely Imre 2019. december 15., 18:42

Tizenhét összecsapást láthatott pénteken este a gyergyószentmiklósi Fit Point edzőközpontban megrendezett ökölvívó kupa közönsége.

Látványos ökölváltásokat láthatott a gyergyói közönség Fotó: Keresztes Zoltán

Második alkalommal szervezte meg a Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia a Székely Régió Kupát. Itt alapvetően nem az eredmény számít, hanem az, hogy az akadémia keretében fejlődő bokszoló gyerekek és fiatalok számára alkalom legyen belekóstolni, milyen is a küzdelem versenykörülmények közt, nézők előtt.

A gyergyószentmiklósi központnál sportoló fiúk és lányok mellett Tusnádfürdő és Esztelnek akadémistái léptek a kötelek közé. Ők, valamint a csíkszeredai Markos Béla Fight Academy bokszolói alkották a tizenhét párosítást.

Fotó: Keresztes Zoltán

A nézők több igazán jó mérkőzést is láthattak, például Benedek Péter és Búzás Róbert, vagy Csiki Róbert és Kolumbán Róbert összecsapását, akik már rutinosaknak számítanak, az év során több rangos versenyen élesben is bizonyítottak.

Volt emellett számos olyan meccs is, ahol a két fél életében először bokszolt közönség előtt.

A mérkőzések után nem hirdettek győzteseket, mindenki egyforma elismerésben és tapsban részesült: ösztönzőként, hogy továbbra is szívesen dolgozzanak, készüljenek az edzéseken, és erősödjön bennük a szeretet az ökölvívás iránt – közölték a részvevők.

Fotó: Keresztes Zoltán

Amint Huszár Árpád, Madárfészek–Godako Ökölvívó Akadémia vezetője elmondta, nagyon elégedett volt a látottakkal: a közönség is ízelőt kapott a technikás ökölvívás szépségeiből, és szép, emlékezetes élményt tudtak adni azoknak a gyerekeknek, akik most először mutathatták meg, hogy mennyire haladtak előre a boksz ábécéjének a megismerésében.

Fotó: Keresztes Zoltán

Most nem voltak győztesek és vesztesek, de az itt szerzett tapasztalat sokat segít majd a sportolóknak abban, hogy rangosabb, országos versenyeken, nemzetközi viadalokon is megállják majd a helyüket – mondta.

{A}