Michelisz Norbert világkupagyőztes

MTI 2019. december 15., 17:14

Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája nyerte a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonját, miután a vasárnapi idényzáró malajziai futamon összetettbeli riválisa műszaki hiba miatt nem szerzett pontot, a magyar versenyző pedig ötödik lett.

Fotó: Facebook/Michelisz Norbert

A 34 éves Michelisz pályafutása legnagyobb sikerét érte el Sepangban a WTCR bajnoki címének megszerzésével, 2017-ben az akkor még túraautó-világbajnokságnak (WTCC) nevezett sorozatban volt második.

A 14 körös sepangi zárófutamot Michelisz kezdte a pole pozícióból, mellőle pedig riválisa, az argentin Esteban Guerrieri (Honda) startolt, aki már a rajtnál megelőzte a magyar versenyzőt, de később műszaki problémája volt, sokan elmentek mellette, és a végéig egyre hátrébb csúszott.

Michelisznek így egyetlen feladata maradt, mégpedig az, hogy célba érjen, ezt pedig az ötödik pozícióban haladva teljesítette is a magyar pilóta, aki ezzel megszerezte a WTCR bajnoki trófeáját.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség (MNASZ) elnöke szerint Michelisz Norbert a magyar autósport történetének legnagyobb sikerét érte el azzal, hogy megszerezte a túraautó-világkupa (WTCR) bajnoki címét. 

Michelisz Norbert ebben a szezonban harminc futamból ötöt nyert meg, és végül 370 ponttal, 21 pontos előnnyel lett világkupagyőztes.

{A}