Meglepődött, hogy az utcákon milyen sok a kéregető gyermek – adománygyűjtésbe fogott

Antal Erika 2019. december 15., 15:39

Adománygyűjtő vásárt szervezett Marosvásárhelyen a G. Caféban az Adakoznimenő jótékonysági csapat, amelynek tagjai arra kérték a vásárhelyieket, hogy akinek megunt ruhája, ékszere, játéka és bármilyen, jó állapotban lévő tárgya van, vigye be vasárnap a kávézóba.

Ruhát, táskát, lábbelit vittek be a kávézóba a segíteni vágyók Fotó: Gálna Zoltán

Vajda Boróka egyetemi hallgató a Székelyhonnak elmondta, tavaly már szerveztek egy adománygyűjtést, akkor tartós élelmiszert, tisztítószereket és pénzt gyűjtöttek. Karácsony előtt a Hidegvölgybe látogattak, ahol főleg idősebb személyeket kerestek fel, és átadták a számukra összeállított csomagokat.

Idén Tálas Ferenccel, a hidegvölgyi Szivárvány iskola pedagógusával kapcsolatba lépve 151 gyermek számára szeretnének karácsonyi ajándékot vinni.

Érdeklődésünkre, hogy miért éppen a Hidegvölgyet célozták meg adománygyűjtő akciójukkal, Vajda Boróka elmondta, az ötlet Kovács Kata Milla egyetemi hallgatótól, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem harmadéves színművészetis diákjától származik, aki Budapestről érkezett, és akit meglepett, hogy Marosvásárhely utcáin milyen sok a kéregető, mélyszegénységben élő gyermek. Évfolyamtársaival együtt elhatározta, hogy segít rajtuk.

{A}

Azt szeretnék ezekkel az akciókkal elérni, ha a tabuk megszűnnének, ha ezek a gyermekek lehetőséget kapnának, hogy másként induljanak az életben, ha nem lennének megbélyegezve azáltal, hogy hidegvölgyiek.

Ez a része a városnak tabu, senki nem járt ott, de mindenki tudja, hogy ott veszélyes, kirabolnak, leütnek. De ott is emberek élnek

– magyarázta a diáklány, aki társaival együtt kedden délelőtt a Művészeti Egyetem kisbuszával szállítja ki az adományokat a gyermekeknek.

Aki támogatni szeretné a színművészetis diákok kezdeményezését tartós élelmiszerrel, tisztítószerrel, játékokkal vagy pénzadománnyal, az az Adakoznimenő Facebook-oldalon talál további tudnivalót a lehetőségekről.