Több száz métert gurult a két idős embert elgázoló elszabadult autó

Széchely István 2019. december 15., 11:38

Átvágva a Városháza téren a Patkótól egészen a Barátok templomáig gurult hátrafelé az a Székelyudvarhelyen elszabadult autó, amely végül a templom előtti átjárón elütött két idős embert, majd beleütközött egy parkoló autóba.

Az elszabadult autó által megtett út

Több átjárót is érintett az a gépkocsi, amely szombat este szabadult el a Márton Áron téren (Patkó), majd sofőr nélkül, irányítatlanul gurulva hátrafelé több mint kétszáz métert tett meg a ferences templomig (Barátok temploma).

Amint arról László Szabolcs, a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség vezetője a Székelyhonnak beszámolt, az autót szombat este háromnegyed hét körül állította meg a vezetője a Márton Áron téri könyvesbolt előtti átjárónál, üresbe tette a sebességváltót, bekapcsolta a vészjelzőt, majd kiszállt és otthagyta a gépkocsit.

Az autó hátrafelé elindult, a kanyarban átvágott a külső útsávon, majd a belsőn haladt tovább a Városháza téri park mentén. Az elszabadult autó átgurult a teret átszelő átjárón, majd a Városháza tér és Vár utca többsávos kereszteződésén, nekiütközött a Barátok templománál a gázszolgáltató vállalat által kiásott aknát körülzáró kordonnak, majd

az átjárón elsodort két idős embert. Az átjáró után a gépkocsi beleütközött egy parkoló autóba, az állította meg.

A két idős embert kórházba vitte a mentő, meg nem erősített információink szerint nem súlyosak a sérüléseik. A gondatlan sofőr ellen rendőrségi eljárás indult.

{A}