Népes mezőny nevezett be az ügyességi autóversenyre

Zátyi Tibor 2019. december 14., 10:30

Az amatőr autóversenyzőknek kiírt Promo Rally Total regionális bajnokság második fordulóját vasárnap Székelyudvarhelyen rendezik. A benevezések minden korábbi elvárást felülmúltak, több mint harmincan lesznek ott a vasárnap délelőtti rajtnál.

Háromfordulós lesz a verseny. Archív Fotó: Promo Rally

Már a hatodik kiírásánál tart a Brassó központú autós ügyességi verseny, a versenynaptárban viszont először szerepel helyszínként Székelyudvarhely. Korábban a Promo Rally Total projektmenedzsere, a brassói Cristian Andrei azt nyilatkozta,

azért esett a választás Székelyudvarhelyre, mert a városban és környékén számos szenvedélyes autósportot gyakorló van,

akik rendszeresen részt vesznek a Brassóban megrendezett versenyeken. „Az ilyen megmérettetésekkel lehetőséget adunk a bemutatkozásra az amatőr versenyzőknek, akik idővel akár profikká is válhatnak a motorsportban. Bízom benne, hogy népes mezőny lesz ott a december 15-ei rajtnál” – mondta Cristian Andrei.

Reményei beigazolódtak, hiszen előzetesen már több mint harminc amatőr autóversenyző jelentkezett a vasárnapi futamra.

A szervezők az első, brassói fordulóban tapasztaltnál is népesebb mezőnyre számítanak, hiszen a jelentkezés pénteken 18 óráig tartott. A Promo Rally bajnokság második futamát december 15-én rendezik, a versenypálya a székelyudvarhelyi városi park és a városi strand közötti útszakaszon lesz kialakítva. Vasárnap reggel 8 órától 9.30-ig zajlik a feliratkozás és az autók technikai átvizsgálása, majd egy rövid eligazító után 10 órakor kezdődik a szabadedzés.

A verseny háromfordulós lesz, az első etap rajtja 11.30-kor, a másodiké 13 órakor, míg a harmadiké 14.30-kor lesz.

A hivatalos eredmények kifüggesztése (16.30) után kezdődik a díjátadó. A verseny idejére kellemes időjárást jósolnak, a hőmérséklet 6–8 Celsius-fok között lesz, csapadék nem várható.

{A}

További információkat és a verseny leírását az autorally.ro honlapon lehet megtalálni. A Promo Rally következő fordulóját január 19-én Brassóban rendezik. A további etapok: 4. forduló – február 16., Szászhermány; 5. forduló – március 15., Barcarozsnyó; 6. forduló – április 12., Cheile Grădiștei.