Kellett az emberelőny, győzött a Dinamo pályáján a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. december 13., 22:35

Kihasználta emberelőnyét, hátrányból fordítva győzött a Bukaresti Dinamo otthonában a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK. A labdarúgó 1. Liga  21. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a nyerőember ezúttal Goran Karanovic volt, csereként beállva két perc alatt duplázott.

Archív Fotó: Pinti Attila

Akárcsak a hét elején az Academica Clinceni elleni hétfőről keddre elhalasztott hazai mérkőzésen, a fővárosban is ködben lépett pályára a sepsiszentgyörgyi csapat, a találkozó megrendezése azonban ezúttal nem volt veszélyben.

Az első félidőben nem sok minden történt, mindkét oldalon egy-egy nagy lehetőséget lehetett feljegyezni, előbb a vendégeknél Ștefănescu közel volt a gólhoz, fejesét védte a hazaiak kapusa, majd hasonló helyzet alakult ki a Sepsi OSK kapuja előtt, Niczulynak kellett védenie Sorescu közeli lövésénél.

A második játékrész ennél sokkal mozgalmasabb volt.

Leo Grozavu csapata megmenekült egy tizenegyestől és kiállítástól, amikor Bouhenna kézzel ért bele Sorescu kapuba tartó lövésébe.

Ezután veszélyesebb volt a Dinamo, és egy óra játék után megszerezte a vezetést, a középpálya közeléből elvégzett szabadrúgásnál nem figyeltek a sepsiszentgyörgyiek, a labda Nistorhoz került, aki a kapuba lőtt.

{A}

Az utolsó húsz percben emberelőnyben játszott a Sepsi OSK, a gólszerző Nistor megkapta második sárga lapját.

Ezt gyorsan kihasználták a vendégek, a csereként beállt Karanovic találataival két perc alatt fordítottak,

a svájci-szerb támadó előbb Salli, majd Dimitrov pontos beadásából mindkétszer közelről fejelt a hálóba.

A végéig megtartotta előnyét a Sepsi OSK, amely újabb győzelmével közelebb került a felsőházi rájátszáshoz, még öt pont a hátránya a hatodik helyhez képest.

A sepsiszentgyörgyi együttes hazai pályán zárja az évet, december 22-én, vasárnap 17 órától a Chindia Târgoviștét fogadja.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 21. forduló:

Bukaresti Dinamo–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 1–2 (0–0).
Gólszerzők: Nistor (60.), illetve Karanovic (76., 78.).
Dinamo: Piscitelli – Ciobotariu, Puljic, Popescu, Corbu – Mrzljak (Fabbrini, 82.), Filip, Mihaiu (Popa, 58.), Nistor, Sorescu – Perovic. Edző: Dusah Uhrin.
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Tincu, Bouhenna, Ștefan – Fülöp, Vașvari, Deaconu (Salli, 58.), Andrezly (Karanovic, 70.), Ștefănescu – Carnat (Safranko, 27.). Edző: Leo Grozavu.
Vezette: Iulian Călin (Ştefăneşti, Argeş).

{Z1}

{S1}