Fővárosi kiszálláson a Sepsi OSK

Sánta Imre 2019. december 13., 11:44

Bukarestben portyázik a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, amely a labdarúgó 1. Liga 21. fordulójának nyitómérkőzésén a Bukaresti Dinamo vendégeként tesz kísérletet a pontszerzésre. A háromszékiek visszavághatnak a szeptemberben hazai pályán elszenvedett vereségért.

Visszavágnának a sepsiszentgyörgyiek a hazai vereségért Fotó: Pinti Attila

A piros-fehérek a legutóbbi játéknapon az Academica Clinceni ellen arattak nagyarányú győzelmet, ezzel szemben vendéglátóik a kiesőjelölt FC Hermannstadt otthonában szenvedtek sima vereséget. Hullámzó teljesítménye ellenére a Dinamo azonban eddig is bebizonyította, hogy nem lehet leírni őket, különösen hazai pályán képesek bárkit legyőzni.

A felsőházi rájátszásra pályázó fővárosiak jelenleg a rangsor 8. helyén állnak 28 ponttal, a háromszékiek mindössze egy pozícióval vannak lemaradva mögöttük, azonban a két csapatot hat pont választja el egymástól.

{A}

A péntek esti találkozót megelőzően Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője elégedetlenségének adott hangot, amiért

a labdarúgóliga illetékesei nem mérnek egyenlő mércével a meccsek időpontjainak meghatározásakor, de bírálta a játékvezetést is, amely több esetben is hátrányos helyzetbe hozta csapatát.

A mérkőzésről szólva a szakember kiemelte, nem lesz könnyű dolguk egy olyan csapat otthonában, amely különösen hazai környezetben képes nagyon jól játszani, de a rájátszásig szeretnének minél több pontot gyűjteni, ezért nem feltartott kezekkel érkeznek Bukarestbe.

„Ez a meccs is fontos, akárcsak az összes többi, viszont ezt most különlegesebb körülmények határozzák meg. Nekünk ugyanis mindössze két nap jutott a pihenésre, míg ellenfelünknek hozzánk képest három nappal több, ami nem normális. Romániában valószínűleg egy bizonyos rangsorolás szerint vagy valakiknek a tetszése szerint rögzítik a mérkőzések időpontját.

Mindez zavar, mert mi is részt veszünk a bajnokságban, és amiért sepsiszentgyörgyi csapat vagyunk, nem jelentheti azt, hogy kevésbé lennénk fontosak a többiekhez képest.

Az utóbbi időben a játékvezetéssel is gondjaink voltak, és remélem, a Dinamo ellen nem fog megismétlődni. Ugyanis nagyon sokat hibáztak ellenünk, indokolatlanul sok sárga lapot mutattak fel, amiért az év végére megsokasodnak az eltiltások is. A Dinamo főleg hazai pályán számít erős ellenfélnek, ezért nehéz meccsre számítok, de remélem, a pályán dől majd el minden, és akkor győzzön a jobbik. Számunkra fontos, hogy a rájátszásig minél több pontot gyűjtsünk össze, és ezt az évet jó eredményekkel zárjuk – nyilatkozta Leo Grozavu.

A Clinceni elleni meccsen két találatot jegyzett Marius Ștefănescu szerint

az egyéni teljesítmények mellett fontosabb a csapat sikere, és bízik abban, hogy a folytatásban sem maradnak el a sikerek.

A fiatal szélső ugyanakkor úgy vélekedett, nem mondtak le teljesen a felsőházi rájátszásról, de egyelőre külön kell készülniük minden mérkőzésre, és majd az alapszakasz végén kiderül, ez mire lesz elegendő.

„Örülök annak, hogy legutóbb két góllal hozzájárulhattam a csapat győzelméhez, mert ez a lényegesebb, fontossági sorrendben megelőzi azt, hogy milyen teljesítményt nyújtottam a pályán. A Dinamo ellen nehéz meccs vár ránk, de bízok a fiúkban, és ha mozgosítani tudjuk minden erőnket, akkor elhozhatjuk mind a három pontot” – fogalmazott a Clinceni elleni meccs hőse.

A pénteken 20.30-kor kezdődő Dinamo–Sepsi OSK találkozót a Iulian Călin, George Neacșu és Gabriel Stroe alkotta bírói hármas vezeti, és a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Plus televíziós csatornák élőben közvetítik.

{Z1}

{S1}