A svédeknek köszönhetik – a magyarok is ott lesznek az olimpiai selejtezőben

Székelyhon 2019. december 13., 09:53

Svédország válogatottja pénteken 35–24-re legyőzte Németországot a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság hetedik helyéért rendezett mérkőzésen, ezzel biztossá vált, hogy a seregszemlén 14. helyen zárt magyarok is részt vesznek a 2020-as tokiói olimpia márciusi selejtezőjében.

A gyenge vb-szereplés ellenére még maradt esélyük az olimpiai részvételre Fotó: Magyar női kézilabda-válogatott/Facebook

A magyarok szempontjából sorsdöntő mérkőzésen a svédek a szünetben öt góllal vezettek, majd fordulás után növelték előnyüket, és végül fölényesen nyertek. Győzelmükkel nemcsak ők jogosultak az olimpiai selejtezős részvételre, hanem segítettek a magyar válogatottnak is, amely ezzel és a tavalyi Eb-n elért hetedik helyével indulhat a kvalifikációs tornán.

A magyarok ellenfelei márciusban a mostani vb harmadik helyezettje (Hollandia, Norvégia, Oroszország, vagy Spanyolország), az ázsiai második Kína, illetve a vb-hatodik Szerbia lesz a kettes számú olimpiai selejtezőcsoportban.

A kvartett első két helyezettje jut ki az olimpiai játékokra.

{A}

A pénteki játéknapon az is eldőlt, hogy Montenegró válogatottja végzett az ötödik helyen, miután 28–26-ra legyőzte Szerbiát, így csatlakozott Romániához és Észak-Koreához, valamint a vb negyedik helyezettjéhez az olimpiai selejtező harmadik számú csoportjában.

A világbajnokság elődöntőit pénteken játsszák, 10.30-tól Oroszország–Hollandia, 13.30-tól Norvégia–Spanyolország összecsapások lesznek. A kisdöntőt vasárnap 10.30-tól, a döntőt 13.30-tól rendezik.