Búcsút intett az Európa Ligának a Ferencváros

Horváth Bálint Ottó 2019. december 12., 23:59

Döntetlent játszott a Ferencváros a bolgár Ludogorec otthonában az Európa Liga H csoportjának utolsó fordulójában, így nem tudott előrelépni, és kiesett a sorozatból.

Kihagyták nagy helyzeteiket a Ferencváros játékosai. Archív Fotó: MTI/Kovács Tamás

Győzelmi kényszerben lépett pályára csütörtökön este Razgradban a Ferencváros, de már az első félidő közepén nehéz helyzetbe került, amikor a bolgárok megszerezték a vezetést. A szünet előtt megvolt az esélye az egyenlítésre a magyar bajnoknak, szöglet után Frimpong közelről a kapufát találta el.

Aztán a 68. percben Isael lábában volt ismét az egyenlítés lehetősége, néhány méterre a kaputól rosszul találta el a labdát, és csúnyán mellé lőtt. Ezután tovább próbálkozott a gólszerzéssel Szerhij Rebrov csapata, és az utolsó percben betalált Signevich révén, de ez csak a döntetlenre volt elég, így búcsúzott az európai kupaporondtól.

Labdarúgó Európa Liga, H csoport, 6. forduló:

Ludogorec–Ferencváros 1–1 (1–0).
Gólszerzők: Lukoki (24.), illetve Signevich (90+4.).
Ludogorec: Iliev – Cicinho, Terziev, Grigore, Nedjalkov – Anicet, Badji, Lukoki (Tchibota, 77.), Marcelinho, Wanderson (Dyakov, 85.) – Keșeru (Ikoko, 90+1.). Edző: Sztaniszlav Gencsev.
Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Heister – Sigér (Skvarka, 79.), Haratin (Ihnatenko, 84.), Zubkov, Isael, Nguen – Boli (Signevich, 84.). Edző: Szerhij Rebrov.
Vezette: Matej Jug (szlovén).

A másik mérkőzésen:
Espanyol–CSZKA Moszkva 0–1 (0–0).
Gólszerző: Vlasic (84.).

{S1}