Legyőzte a Celticet, készülhet az európai kupatavaszra a Kolozsvári CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. december 12., 21:53

Továbbjutást ünnepelt csütörtökön este az Európa Ligában a Kolozsvári CFR, a csoportkör zárófordulójában hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Celtic Glasgowot, és a skótok mögött a második helyen végzett. A kolozsváriak hétfőn délután megismerik ellenfelüket az egyenes kieséses szakaszban.

Tökéletes mérkőzést játszott a kolozsvári együttes. Archív Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

Népes közönség, nagyjából tizenkétezer néző előtt a legjobb felállásában lépett pályára a CFR, amelynek egy döntetlenre volt a szüksége a továbbjutáshoz, szemben a biztosan csoportelső skótokkal, akiknél több alapember is hiányzott a kezdőből.

Több helyzetet dolgozott ki az első félidőben Dan Petrescu csapata, a legnagyobb gólszerzési esélyénél a 18. percben Omrani kiváló szögből a kapusba lőtt. Az első félidőben szabadrúgás után Traore előtt is adódott lehetőség, de fejese elkerülte a kaput.

A második játékrész elején hamar megszerezték a vezetést a kolozsváriak,

Deac szögletére Burcă remekül érkezett, és a kapuba fejelt. Ezután is veszélyesebb volt a CFR, és a 70. percben növelte előnyét, amikor Culio hosszú beadása Deachoz került, aki a kapu elé érkező Djokovichoz továbbított, a horvát közelről védhetetlenül lőtt a hálóba.

Ezután is a hazaiak előtt voltak a nagyobb lehetőségek, akik a végéig még nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, de Deac és Traore kihagyták helyzeteiket.

Nagyszerű győzelmével a CFR a Celtic mögött csoportmásodikként továbbjutott az Európa Liga „tavaszi” idényére,

és története során másodszor szerepel az egyenes kieséses szakaszban, ez legutóbb 2013-ban sikerült a kolozsvári együttesnek. Ellenfelét hétfőn 14 órakor ismeri meg, ekkor tartják Nyonban a tizenhatoddöntők sorsolását.

{A}

Labdarúgó Európa Liga, E csoport, 6. forduló:

Kolozsvári CFR–Celtic Glasgow 2–0 (0–0).
Gólszerzők: Burcă (49.), Djokovic (70.).
CFR: Arlauskis – Susic, Burcă, Cestor, Camora – Djokovic (Aurelio, 83.), Bordeianu, Culio, Deac (Hoban, 85.) – Traore, Omrani (Golofca, 74.). Edző: Dan Petrescu.
Celtic: Gordon – Bauer, Jullien (Ajer, 46.), Bitton, Bolingoli – Robertson, Ntcham, Sinclair, Morgan (Morgen, 67.), Johnston (Dembele, 73.) – Griffiths. Edző: Neil Lennon.
Vezette: Halis Özkahya (török).

A másik mérkőzésen:
Stade Rennes–Lazio Róma 2–0 (1–0).
Gólszerzők: Gnagnon (31., 87.).

{S1}