Együtt ünnepeltek a gyermekvédelmi központ fiataljai

Székelyhon 2019. december 12., 15:30

Kilencedik alkalommal szervezték meg a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság karácsonyi ünnepséget a gyermekvédelmi rendszerben ellátott fiataloknak és gyermekeknek a csíkszeredai megyeházán.

Minden csapat ünnepi műsorral készült a CSÁSZ Karácsonyra Fotó: Moldován Zsolt

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság elhelyezőközpontjaiban nevelkedő gyerekek és fiatalok együtt hangolódtak a közelgő ünnepre, és előadták vendégeiknek, vezetőiknek, illetve egymásnak karácsonyi műsoraikat. A IX. CSÁSZ (Csodálatos az Árva Szeretete) Karácsony című ünnepséget a csíkszeredai megyeháza amfiteátrum termében tartották csütörtök délután.

Fotó: Moldován Zsolt

Az eseményen közel száz, a rendszerben élő gyerek és fiatal ünnepelt családias hangulatban, majd az előadások után szokás szerint ajándékcsomagokat kaptak. A kalácsról és kakaóról számukra pedig a Csíkszeredai Szociális Szolgáltatási Központ gondoskodott.

Elekes Zoltán, az intézmény vezérigazgatója a karácsonyra való lelki felkészülés fontosságára hívta fel a figyelmet, mintegy útravalóul a kedvezményezetteknek.

Az Oklándi Elhelyezőközpont ellátottjai Fotó: Moldován Zsolt

{A}