GYHK: Rupert-gála a Steaua ellen

Gergely Imre 2019. december 11., 21:55

Nagyon tartalékos GYHK fogadta szerda este a Steaua együttesét a romániai jégkorongbajnokságban, de ez sem jelentett nehézséget a piros-fehéreknek. Nagyon simán nyertek, főként a Rupert ikrek remekelésének köszönhetően.

Eredményes volt gyergyóiak játéka. Archív Fotó: Szász Adorján

Nem voltak túl jók az előjelek gyergyói szempontból: négy játékos, azaz Csergő, Nagy, Antal és Orbán sérülés, Góga és Péter válogatott behívó miatt nem játszhatott, Vorobjev pedig családi okokból utazott haza erre a hétre. Zagidullin és Creangă pedig pár napja nem tagja a csapatnak. Nem volt teljesen elképzelhetetlen, hogy a Steaua sikeres lehet így, hiszen két korábbi meccsük is szoros csatát hozott.

Ehhez képest Timaruéknak momentumaik sem nagyon voltak a mérkőzésen,

a GYHK fölényesen jobban játszott, mint a vendége.

A 10. percig kellett várni az első találatra, amikor beindult a Rupert show. Az első harmadban Daradicsot kétszer hozta kihagyhatatlan helyzetbe a kanadai ikerpár, és szembeszökő volt, hogy mennyire megértik egymást vele, és főként ketten egymással Ryan és Matthew.

{A}

A sor célratörő, gyors játékának eredménye hét gól volt.

Rajtuk kívül még Tendler és Jones is eredményes volt gyergyói részről, a Steaua pedig kétszer tudott betalálni Ruczuj ketrecébe.

A Gyergyói Hoki Klub tehát gólzáporos találkozón húzta be a három pontot, és mostantól a Románia Kupára készülhet, ahol december 19-én a Sportul Studențesc, 20-án a Brassói Corona lesz az ellenfele Brassóban. Ezt követően 22-én a kisdöntőt és a döntőt rendezik.

Romániai jégkorongbajnokság alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–Bukaresti Steaua 9–2 (4–0, 3–1, 2–1).
Gólszerzők: Daradics Csaba (10., 14.), Matthew Rupert (12., 17., 53.), Ryan Rupert (27., 35.), Jereme Tendler (34.), Michell Jones (52.), illetve Andrej Deniszkin (28.), Artem Maszlov (52.).