Gyönyörű környezetben gazdag vásár

Dobos László 2019. december 11., 16:53

Harmadik alkalommal rendezik meg a Gyimesbükki Hegyvidéki Kisgazdák Karácsonyi Vásárát. A december 21-én és 22-én zajló eseményen házilag készült termékek kóstolására, illetve vásárlására lesz lehetőség.

Fotó: Lumea satului

Pál Damian főszervezőtől megtudtuk, hogy a helyi termékek kiállítása és vására mellett hangsúlyt fektetnek a hagyományos zenei és táncelőadásokra, és lesz karácsonyfa-díszítő verseny is. A vásárt a Degustarium és Xilopal cégek rendezik, közösen a gyimesbükki önkormányzattal és a Gal Valea Muntelui vidékfejlesztési szervezettel.

{A}

A helyszín a bálványosi eltérőnél található gyimesbükki piactér, ahol mindkét nap délelőtt 10 órától estig lesznek kulturális műsorok, magyar és román fellépőkkel. Első nap a gyimesbükki szakközépiskola és a Dani Gergely Általános Iskola diákjainak ünnepi műsorával kezdődnek az előadások, őket Maria Luiza Mih és Vaszi Levente népdalénekesek, gyimesi és kosteleki muzsikusok, valamint a budapesti Csángáló Zenekar fellépése követi. Második nap délután Alis Făiniță szopránénekes és a Gyimesvölgye Férfikórus előadására várják az érdeklődőket.

Fotó: Lumea satului

A gyimesi karácsonyi vásárra több mint huszonöt helyi kisgazda viszi el termékeit. Az eseményre a belépés ingyenes.