Székelyföld 250 oldalba sűrítve

Székelyhon 2019. december 11., 10:36

Igényes kiadvánnyal jelentkezett a magyarországi JEL-KÉP Kiadó: nemrég Székelyföldről „hozott össze” egy 250 oldalas, képekkel illusztrált útikönyvet.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A szerkesztőségünkbe is eljuttatott példányhoz mellékelt ajánlójában Farkas Zoltán szerző a következőképpen fogalmaz: „a 21. századi Székelyföld már jóval többet jelent a Hargita égig érő fenyőfáinál, a vadregényes Békás-szorosnál vagy a szelíden hullámzó Szent Anna-tónál.

Új, kreatív, ötletekben gazdag világot találunk errefelé,

ahol a legszebb székely hagyományok és az igényes, kortárs kultúra egymást erősítve fejlődik, virágzik. Az útikönyv a hagyományos látnivalók mellett részletesen bemutatja Székelyföld új arcát, megmondja melyik fesztiválra érdemes elmenni, hol és mit érdemes megkóstolni, melyik kapualjba érdemes bekukkantani. Alapos áttekintést nyújt az újjászülető kastélyokról, kúriákról, a megújult népi feredők és mofetták világáról éppen úgy, mint Székelyföld legjobb, legkülönlegesebb szálláshelyeiről vagy helyi termékeket árusító boltjairól.”

A könyv végén Székelyföld történelmével és jelenkori politikai-társadalmi életével is megismerkedhet az olvasó. A kiadványról bővebben itt olvashatnak.

{A}