Kitömte a Clinceni hálóját a Sepsi OSK

Horváth Bálint Ottó 2019. december 10., 17:46

A szünetben még gól nélküli döntetlenre állt a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK az Academica Clinceni ellen, a mérkőzés második részében azonban négy találattal végül fölényes győzelmet szerzett.

Archív Fotó: Beliczay László

A 15. perctől folytatódott kedden délután az 1. Liga 20. fordulójának utolsó mérkőzése, amely – mint ismert – hétfőn este a sűrű köd miatt félbeszakadt.

{K1}

Az első félidőben a Sepsi OSK legveszélyesebb embere Fülöp István volt, aki többször is gólt szerezhetett volna, ehhez a legközelebb a 27. percben állt, amikor beadása a kapufát találta el.

Fordulás után először Carnat tette próbára az Ilfov megyeiek kapusát, aki ekkor még védeni tudott. Nem sokkal később azonban Marius Ștefănescu helyzeténél tehetetlen volt,

a fiatal játékos belőtte első találatát a Sepsi OSK színeiben.

Kevesebb mint tíz perc után Fülöp István szabadrúgását a vendégek egyik sorfalban álló játékosa a kapuba fejelte, ezzel a hazaiak gyakorlatilag eldöntötték a találkozót.

{A}

A gólgyártással viszont nem álltak le, ellentámadás végén Ștefănescu másodszor is betalált.

Sőt, kicsivel később szabadrúgás után Vașvari megszerezte a sepsiszentgyörgyiek negyedik gólját, és beállította a végeredményt.

A Sepsi OSK fölényes győzelmét egyedül az utolsó negyedórára ismét megjelent köd veszélyeztette, ezúttal azonban a pálya szintjén elfogadhatók voltak a látási viszonyok.

A sepsiszentgyörgyi együttes egymás után második hazai mérkőzését nyerte meg, ezzel feljött a ranglista 9. helyére. A Sepsi OSK legközelebb pénteken 20.30-tól játszik a Bukaresti Dinamo otthonában.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 20. forduló:

Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Academica Clinceni 4–0 (0–0).
Gólszerzők: Ștefănescu (56., 74.), Fülöp (66.), Vașvari (77.).
Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Ștefan – Fülöp, Vașvari (Velev, 85.), Deaconu, Ștefănescu, Carnat (Andrezly, 67.) – Safranko (Karanovic, 78.). Edző: Leo Grozavu.
Clinceni: Vâlceanu – Matei, Chatziterzoglu (Deretti, 72.), Răuță, Pârvulescu – Șut, Cebotaru, Ion (Dumitru, 73.), Buziuc, Merloi (Achim, 62.) – Vojtus. Edző: Ilie Poenaru.
Vezette: George Găman (Craiova).

{Z1}

{S1}