Szétestek a svédek ellen, csoportutolsók maradtak a román kézisek

Horváth Bálint Ottó 2019. december 10., 15:06

Esélytelen volt a győzelemre a román női kézilabda-válogatott a Japánban zajló világbajnokság középdöntőjének második mérkőzésén, kedden délután nagy hátrányban játszva súlyos vereséget szenvedett Svédországtól, és utolsó maradt a csoportban.

Rengeteg hibával játszottak a románok Fotó: IHF

Ahogyan már megszokhattuk, gyengén kezdte a mérkőzést a román csapat, az első percekben a skandinávok négy góllal elhúztak. Az első félidő közepére aztán kiegyenlítettek (6–6) Thomas Ryde tanítványai,

a szünetig azonban rengeteget hibáztak főleg támadásban, így a svédek ismét megléptek, és ötgólos előnyt alakítottak ki.

A második játékrész elején gyorsan meg akarták kezdeni a felzárkózást a románok, de fegyelmezetlenek voltak, könnyű gólokat kaptak, így tovább nőtt a különbség (21–14).

A folytatásban Cristina Neaguék esélytelenek voltak, Svédország pedig nem kegyelmezett, és végül fölényesen, tizenkét találattal nyerte meg a találkozót.

Románia továbbra is nulla pontos maradt a középdöntőben, és ezzel a vereséggel eldőlt, hogy biztosan nem végezhet a negyedik helyen a csoportban, tehát az olimpiai selejtezőtornára jutást jelentő hetedik helyért sem játszhat. 

A román együttes azonban enélkül is kvalifikálta magát a selejtezőre,

köszönhetően a tavalyi Eb-n elért negyedik helyének, illetve annak, hogy Oroszország vagy Hollandia biztosan az első hét között végez a világbajnokságon.

{A}

Szerdai utolsó csoportmeccsén délelőtt tizenegy órától a román válogatott számára a házigazda japánok ellen a csoport utolsó helyének elkerülése lesz a tét.

Női kézilabda-világbajnokság, Japán, középdöntő, 2-es csoport, 2. forduló: 
Románia–Svédország 22–34 (9–14).
A román csapat gólszerzői: Neagu, Pintea, Udriștioiu 4–4, Seraficeanu, Zamfirescu, Ostase, Pristavița 2–2, Polocoșer, Florica 1–1.

Oroszország–Montenegró 35–28 (17–16).

Spanyolország–Japán 33–31 (17–13).

A csoport állása:
1. Oroszország 8 pont
2. Spanyolország 7
3. Svédország 5
4. Montenegró 4
5. Japán 0
6. Románia 0