Meghalt a sofőr az üzemanyag-szállító teherautóval való frontális ütközés után

Antal Erika 2019. december 10., 14:40

Halálos áldozatot követelő közúti baleset történt kedden délben a Maros megyei Zoltán és a Brassó megyei Szászbuda települések között.

Két baleset történt Maros megyében szinte ugyanabban az időpontban. A képen látható ütközés során egy személy sérült meg Monosfalu és Marosoroszfalu között Fotó: Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság

Egy üzemanyag-szállító teherautó frontálisan ütközött egy személygépkocsival, amelynek vezetője beszorult az összeroncsolódott autóba. A helyszínre érkező segesvári tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a sofőrt, de az életét már nem tudták megmenteni a kivezényelt mentős egységek.

A két megyét összekötő 13-as jelzésű országúton mindkét irányban szünetel a gépkocsiforgalom – tájékoztatott Dan Petru Daniel, a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőség szóvivője. A tűzoltók kezdetben egyébként attól is tartottak, hogy a teherautó kigyullad, illetve felrobban, ám mint kiderült, a jármű üres tartállyal közlekedett.

Körülbelül ugyanabban az időpontban egy másik balesethez is riasztották a Maros megyei hivatásos tűzoltókat. Monosfalu és Marosoroszfalu között két jármű ütközött, amelynek következtében egy személy sérült meg, akit a helyszínen láttak el. Az útszakaszt egyik irányban zárták le a forgalom elől – tájékoztatott a szóvivő.

{A}