Adventi könyvvásárt tartanak a gyergyószentmiklósi könyvtárban

Barabás Orsolya 2019. december 10., 12:16

Első alkalommal rendez adventi könyvvásárt a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár. Az intézmény emeletén 330 különböző kötetből lehet válogatni, nagyon széles a kínálat, ráadásul kézműves termékeket is vásárolhatnak az érdeklődők naponta 9 és 17 óra között.

Fotó: Barabás Orsolya

„A rendezvénynek az elsődleges célja az volt, hogy azokat kis bevonzzuk, akik nem rendszeres látogatói az intézménynek. Szeretnénk egy szélesebb réteget megszólítani, ezért is vannak a könyvek mellett kézműves termékek is” – hangsúlyozta Vincze Csilla, a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár igazgatója.

Helyi nyomdákat kértek fel a partnerségre, de nem csak helyi, hanem más erdélyi kiadók könyveit is megtalálják az érdeklődők.

Összesen 330 különböző stílusú kötet közül lehet válogatni, mindezeket kedvező áron ajánlják.

Fotó: Barabás Orsolya

Mesekönyvek, egészen kicsiknek ajánlott, kartonlapra nyomtatott könyvek, lelki tartalmak, sportkötetek, Biblia, fotóalbumok egyaránt találhatóak a könyvvásáron.

Ráadásul, aki vásárol, a könyvtár tevékenységét is támogatja, hiszen a bevétel egy részét az intézmény kapja meg.

Fotó: Barabás Orsolya

Ebből az összegből neves előadókat tudnak meghívni és új könyveket is vásárolnak a könyvtár számára, tovább bővítve a kínálatot.

A kézműves termékek között gyöngyből készült ékszerek, bőrdíszművek, horgolt karácsonyi díszek és reklámújságokból előállított kosarak is találhatóak. Az adventi könyvvásár pénteken délutánig tart, minden nap 9 és 17 óra között várják azokat, akik könyvvel vagy kézműves termékkel szeretnék meglepni szeretteiket vagy saját magukat.

Fotó: Barabás Orsolya

{A}