Karácsonyig nem rendeznek Erste-ligás mérkőzést Erdélyben

Dobos László 2019. december 10., 09:48

Bő két hétig a válogatott, illetve a Román Kupa mérkőzésein lesz a hangsúly a romániai hokiban. Ezen a héten Románia jégkorong-válogatottja olimpiai előselejtezőt játszik Brassóban, a következő héten pedig a Román Kupáért lépnek jégre a csapatok.

Közel két és fél hétig nem lépnek jégre a magyar-román ligában az erdélyi csapatok Fotó: Pinti Attila

Izland, Izrael és Kirgizisztán lesz Románia ellenfele a december 12–15. között Brassóban megrendezendő jégkorong olimpiai előselejtező tornán. A menetrend szerint csütörtökön Izland–Kirgizisztán és Románia–Izrael, pénteken Izland–Izrael és Románia–Kirgizisztán, vasárnap pedig Kirgizisztán–Izrael és Románia–Izland összecsapásokat rendeznek. A romániai válogatott minden mérkőzését 19 órától játssza. A csoportból csak az első helyezett jut tovább.

A magyar férfiválogatott február 6–9. között Nottinghamben lép jégre a házigazda brit, valamint az észt és egy még ismeretlen csapat ellen. A magyarok harmadik olimpiai selejtezős ellenfelének neve a decemberi kvalifikációs tornákon derül ki.

Az erdélyi csapatok csak karácsony után játszanak ismét az Erste Ligában, december 26-án Sportklub–Brassó, december 27-én pedig Gyergyói HK–Sportklub találkozót rendeznek.

{H1}

{A}