Nagyszerű győzelemmel búcsúztatta az évet a Szejke SK

Zátyi Tibor 2019. december 09., 18:30

Nyolcadik bajnoki mérkőzését is megnyerte a Székelyudvarhelyi Szejke SK a férfi kézilabda másodosztályban, hétfőn kora este a Tordai Potaissa II. otthonában győzött.

Az udvarhelyi városi sportcsarnok után a tordaiban is legyőzte a Potaissa II-t a Szejke SK Fotó: Beliczay László

A mérkőzés elején még egymás góljaira válaszoltak a felek, majd fokozatosan ellépett az eredményjelzőn Sipos Lóránt edző együttese, a 17. percben már 12–6-ra vezetett. A folytatásban ugyan kiegyenlítette a játékot a Potaissa II., nem tudott közelebb férkőzni, a szünetben 17–11-re vezettek a vendégek.

{A}

Térfélcsere után sem változott a forgatókönyv, a Szejke diktálta az iramot, a tordaiak nem találták az udvarhelyi csapat jó játékára az ellenszert. A 48. percben már kilenc góllal, 31–22-re vezetett a vendég együttes, végül tizenegy góllal, 40–29-re győzött Tordán.

Az edző újoncot is avatott a mérkőzésen, az utolsó nyolc percben a Szejke SK kapuját Kovács Norbert, az ifjúsági 1-es együttes játékosa védte. Érdekesség, hogy az összes pályára lépő mezőnyjátékos legalább egy gólt szerzett a mérkőzésen.

Ezzel lejárt az első oda-visszavágó kör a másodosztályban,

a Szejke SK maximális pontszámmal, nyolc mérkőzésből nyolcat megnyerve vezeti ötösét, előnye kilenc pont a második helyezett, tavaly még a Bölények Ligájában szerepelt Kolozsvári U-val szemben.

Most közel két hónapos szünet következik a bajnokságban, a pontvadászat második fele, ami ugyancsak egy oda-visszavágó kör lesz, február elején kezdődik, a Szejke SK a sereghajtó, pontot még nem szerzett Segesvári CNE-t fogadja majd a városi sportcsarnokban.

Férfi kézilabda másodosztály, C csoport, 10. forduló
Tordai Potaissa II.–Székelyudvarhelyi Szejke SK 29–40 (11–17)
Gólszerzők: Balázs 7, Komporály, Fekete 5–5, Mihály 4, Jére, Szász, Pál, Katona 3–3, Csibi, Kónya 2–2, Kopacz, Lőrinczi 1–1. Játszott még: Jobb és Kovács.

{Z1}

{S1}