Kreatív karácsonyvárás Sepsiszentgyörgyön

Bíró Blanka 2019. december 09., 18:06

Kreatív ötletekkel, interaktív installációkkal teremtették meg a karácsonyi hangulatot Sepsiszentgyörgyön.

Fotó: Vargyasi Levente

Másodszor szerelték fel a „fénytekerő” tandemkerékpárt az Erzsébet parkban – a kerékpárt egyszerre hárman hajthatják, a pedálozáskor fokozatosan gyúlnak fel a fények a hozzákapcsolt ülőkéken és egy fényfüzérrel burkolt fán. Az installációt helyi alkotók helyezték üzembe.

A tó feletti hídra fényalagút készült, a fényfüggönnyel borított boltív az ünnepi fotók minden szögből tökéletes háttere. A kőszínpad melletti részre készült a betlehemi városkát megidéző meseváros. A karácsonyi ünnepkör figuráit Simó Enikő sepsiszentgyörgyi díszlettervező álmodta meg.

Fotó: Vargyasi Levente

Néhány nap múlva készül el a téli fotókeret. Az ünnepi pillanatok megörökítésére alkalmas, virágkompozíciókkal díszített fotókeretet már nyáron birtokba vették a helybeliek és a látogatók. A téli dekorációt is helyi virágkötők tervezik meg a fából készült keretre.

{A}

Az adventi időszakban meghatározó köztéri díszítőelem a két adventi koszorú, a Főtéren illetve az Állomás negyedi körforgalomban. Az önkormányzat idén első ízben gyermekrajzokkal „mozgatja meg” a Tamási Áron Színház épületét. Karácsonyi ünnepre hangoló, téli témájú gyermekrajzokat várnak december 13-ig a városimázs irodában, ezeket vetítik december 20-án és 21-én a színházépület homlokzatára. Sepsiszentgyörgyön idén december 13–24. között tartják a már hagyományossá vált Karácsonyi vásárt a Főtéren, ahol nemcsak helyi terméket, kézműves portékát lehet vásárolni, hanem a város kórusai, óvodásai és diákjai is fellépnek.