Laboratóriumokat adtak át a műszaki egyetemi hallgatóknak

Antal Erika 2019. december 09., 15:38

Két műszaki laboratóriumot avattak fel hétfőn az orvosi egyetemmel összevont korábbi Petru Laior Műszaki Egyetem épületében Marosvásárhelyen. 

A laboratóriumok lehetőséget nyújtanak a szakmai fejlődésre Fotó: Haáz Vince

A Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Műszaki Egyetem rektora, Leonard Azamfirei köszönte meg elsőként az adományt, majd Dirk Arnold, a Bosch cég képviselője beszélt a vállalat és az egyetem közötti évek óta tartó együttműködésről.

{A}

Mihai Aniței, az Azomures vezérigazgatója annak a reményének adott hangot, hogy a marosvásárhelyi egyetemen tanuló fiatalok a jó felkészültségük, a vállalatokkal való együttműködésük eredményeként itthon találnak majd megfelelő munkahelyet. Mircea Dulău dékán röviden ismertette az együttműködés történetét.

Balról jobbra: Leonard Azamfirei, Dirk Arnold és Mihai Aniței Fotó: Haáz Vince

Elmondta, első lépésként kölcsönös látogatást szerveztek, bemutatkoztak, majd fokozatosan a diákok programjába is beillesztették a cégekkel való együttműködést. Ma már rendszeresen tartanak előadást a vállalatok képviselői, hogy az egyetemi hallgatók jobban felkészüljenek, szakmai tudásukat fejlesszék és majd könnyebben találjanak munkahelyet.

Fotó: Haáz Vince

Fotó: Haáz Vince

Fotó: Haáz Vince

Fotó: Haáz Vince

Fotó: Haáz Vince