Negyven percig bírták a magyar kézisek

Józsa Csongor 2019. december 09., 13:27

Ötgólos vereséget szenvedett a magyar nemzeti együttes a címvédő franciáktól a női kézilabda-világbajnokság hétfői játéknapján, így a tizennegyedik helyen zárta a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs tornát.

Az utolsó csatakiáltás a vébén Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Nem sok tétje volt az összecsapásnak, mindkét fél amolyan hivatalos edzőmeccsnek vette ezt a párharcot. A magyarok jobban indítottak, rendre vezettek egy-két találattal, a franciák azért ott voltak a közelükben, a pihenő előtt egyenlíteni tudtak (12–12).

A negyvenedik minutumban vette át először a vezetést a gall együttes, hét percig nem tudott gólt lőni a Kim Rasmussen által irányított csapat, ez pedig a vereségét eredményezte.

{A}

A magyar együttes három győzelemmel, valamint négy vereséggel zárta a tornát, és a két évvel ezelőtti tizenötödik helyezés után története második legrosszabb világbajnoki szereplését produkálta.

A legutóbbi Európa-bajnokságon hetedik helyezett magyar csapat akkor jut ki a márciusi olimpiai selejtezőre, ha a tavalyi kontinenstorna 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy válogatott kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon.

Női kézilabda-világbajnokság, 13. helyért (Elnök Kupa):

Franciaország–Magyarország 26–21 (12–12)
A magyarok gólszerzői: Lukács 7, Kovacsis, Márton, Szabó 3-3, Tomori, Tóvízi 2-2, Schatzl 1.