Büntetőkkel nyert a Sportklub az UTE otthonában

Gergely Imre 2019. december 08., 22:43

Újpesten nyert a Csíkszeredai Sportklub vasárnap este, de ezúttal nem lett meg a rendes játékidőben a győzelem. Az UTE ellen 2–2-es állás után hosszabbításban sem dőlt el a találkozó, végül Taratuhin győztes büntetője hozott két pontot Rokalyéknak.

Fotó: Hajdú Dániel

Az első harmadban semmilyen történés nem került a jegyzőkönyvbe. Sem kiállítást, sem gólokat nem láthatott az Újpesti Jégcsarnok közönsége, köztük a mintegy 150 Sportklub szurkoló. A kapujukra érkező 9, illetve 8 lövést védte Szamankov és Duschek.

{A}

Eseménydúsabb volt a második játékrész, melynek az 5. percében Shalla talált be az újpesti kapuba Rokaly Szilárd indítása után. Ezt követően a csíkiak kivédekeztek két emberhátrányt, hogy aztán a lilák egyenlő létszámnál egyenlítsenek Horváth Ákos találatával. A hazai játékost nagyon egyedül hagyták középen a Sportklub védői, így kerülhetett ziccerbe.

Fotó: Hajdú Dániel

Az eredmény legközelebb a 47. percben változott, amikor az egyik csíki játékos terült el a jégen egy ütközés következtében, a játék azonban nem állt meg és Henderson lényegében végigkorcsolyázott a pályán a kék-fehér játékosok között, és Szamankov eszén is túljárva megszerezte a vezetést az Újpestnek. A házigazdák előnye az 57. percig tartott, amikor létszámfölényben Pelley előbb vasat lőtt, majd újra visszakerült hozzá a korong és ekkor már a hálóba küldte.

Nem változott a 2–2–es állás sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban, jöhettek a büntetőlövések. 

A 4. körig senki nem talált be, aztán az UTE került előnybe, Reed sikeres próbálkozása révén. Az 5. csíki rávezetést Taratuhin értékesítette, egyenlített, majd újra ő állt a korong mögé, és másodszorra sem hibázott. Ezzel, mint utóbb kiderült megnyerte a meccset a Sportklubnak, hiszen Szamankovon nem jutott át az utolsó újpesti kísérlet.

Fotó: Hajdú Dániel

A Sportklub tehát 5 ponttal jöhet haza idei utolsó magyarországi túrájáról. Debrecenben 3–1-re nyertek a kék-fehérek, majd 1–4-re alulmaradtak a Ferencvárossal szemben. Ehhez jött hozzá most az Újpesten elért büntetőlövésekkel elért győzelemért járó két pont.

Jégkorong, Erste Liga, alapszakasz:
Újpesti TE–Csíkszeredai Sportklub 2–3 (büntetők után) (0–0, 1–1, 1–1, 0–0, 0–1).
Gólszerzők: Horváth Ákos (34.), Thomas Henderson (47.), illetve Joshua Shalla (25.), Rodney Pelley (57.), Andrej Taratuhin (65., győztes büntető).
Kiállításpercek: 6–8.
Kapura lövések: 26–43.

{G1}

{H1}